2018. június 17. vasárnap

Atyáitok idejétől fogva eltértetek rendelkezéseimtől, nem tartottátok meg azokat. Térjetek meg hozzám, és én is hozzátok térek! - mondja a Seregek URa. De ti ezt kérdezitek: Miből térjünk meg? - Becsaphatja-e az ember az Istent? Ti mégis be akartok csapni engem! Ezt kérdezitek: Mivel akarunk becsapni? - A tizeddel és a felajánlásokkal! Átok sújt benneteket, az egész népet, mert be akartok csapni engem! Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek URa. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok. Elriasztom tőletek a sáskákat, nem pusztítják el földetek termését, nem teszik tönkre szőlőtöket a határban - mondja a Seregek URa. Boldognak mond benneteket minden nép, mert gyönyörű lesz országotok - mondja a Seregek URa.

Mal 3,7-12.

LELKI ÖRÖKSÉG

Péter így szólt hozzá: Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében kelj fel, és járj! (ApCsel 3,6)

A szüleim ötünket nagyon csekély jövedelemből neveltek fel. Apukám alapfokú iskolázottsággal rendelkezett, anyukám pedig teljesen írástudatlan volt. Akkor, amikor a környékünkön még egyetlen keresztény családnak sem volt Bibliája, édesapám, mielőtt megszülettem, vett nekem egy Bibliát. Azután, amikor 11 éves voltam, édesapám beszélt nekem a Bibliáról, és felolvasta a mai olvasmány egy részét: "Így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek Ura. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok." (Mal 3,10)
Mélyen megérintett ez az igeszakasz, és átadtam magam az Úrnak. Nem örököltem a szüleimtől aranyat vagy ezüstöt, de nagy szeretetet ébresztettek bennem Isten és az ő igéje iránt. Az életem során tapasztalt áldások ennek a lelki örökségnek az eredményei. Most apaként és nagyapaként életem célja, hogy ugyanezt tegyem gyermekeimmel és unokáimmal. Megtanítom nekik, hogy még ha az egész világ is a mienk, de az Úr nem, semmink sincs. Másrészt, ha semmink sincs, csak az Úr, akkor gazdagabbak vagyunk, mintha az egész világ a mienk lenne.

Imádság: Atyánk, köszönjük az isteni örökséget. Segíts, hogy megoszthassuk szeretetedet a jövő generációival! Ámen.

A legjobb örökség, melyet utódainkra hagyhatunk, az istenfélő élet példája.
Ishwarbhai Hirabhai Dabhi (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A KERESZTÉNYEKÉRT, AKIKNEK NINCS BIBLIÁJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek