2018. június 18. hétfő

Ennyi idő múltán már tanítóknak kellene lennetek, mégis arra van ismét szükségetek, hogy titeket tanítson valaki az Isten beszédeinek alapelemeire, mert olyanokká lettetek, mint akiknek tejre van szükségük, nem kemény eledelre. Aki ugyanis tejen él, járatlan az igazság igéjében, mivel kiskorú. A nagykorúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére.

Zsid 5,12-14.

ZÖLD SZALAG

Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre. (1Pt 2,2)

2017 nyarán először vettem részt a Sófár Dicsőítő Iskolában, amit 10 éve szerveznek különböző helyszíneken. A tábor résztvevői egy hétig tanulhatnak az általuk választott hangszeren. Közös áhítatokon, istentiszteleteken vehettünk részt együtt énekelve, dicsőítve Istent. Ezen kívül rengeteg jó program gazdagította még a hetünket. Sok-sok jó hagyománnyal, ötlettel is találkoztam. Pl.: narancs színű karszalag járt a kiskorúaknak, zöld szín a nagykorúaknak, lila a tanároknak és szervezőknek.
A tábor után néhány héttel találkoztam az egyik résztvevővel, akin a zöld karszalag még mindig rajta volt, és büszkén mutogatta. Tudtam, hogy ő már sokszor volt, megkérdeztem tőle, hogy érezte magát. "Alig vártam ezt az évet, a tábor előtt nyáron betöltöttem a 18-at, nagykorú lettem, és végre zöld karszalagot kaphattam!" Nagy örömét, lelkesedését még így néhány hét után is átéreztem. Szülőként olyan természetesnek vesszük, hogy gyermekünk növekszik testileg, lelkileg. Ha mégsem, akkor nagy csapásként éljük meg, szomorúak leszünk.
Felmerült bennem, vajon Isten gyermekeként törekszem-e arra, hogy növekedjem az ő örömére? Vagy megsértődöm, ha valaki nekem nem tetsző Igét tesz elém? Ha Isten láthatóvá tenné a hitbeli növekedésemet, már zöld karszalag lenne rajtam?

Imádság: Urunk, tápláld bennünk az akaratot, hogy kívánjuk lelki növekedésünket, a te dicsőségedre! Ámen.

Isten azt szeretné, ha Lélekben növekednénk.
Nagyné Pál Tünde (Felsőpakony, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A NYÁRI BIBLIAI TÁBOROKÉRT

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek