2018. június 23. szombat

Jézus pedig kiment az Olajfák hegyére. De korán reggel ismét megjelent a templomban, és az egész nép hozzásereglett; ő pedig leült, és tanította őket. Ekkor odavezettek az írástudók és a farizeusok egy asszonyt, akit házasságtörésen értek, középre állították, és így szóltak Jézushoz: "Mester, ezt az asszonyt házasságtörés közben tetten érték. Mózes azt parancsolta nekünk a törvényben, hogy kövezzük meg az ilyeneket. Hát te mit mondasz?" Ezt azért mondták, hogy próbára tegyék, és legyen mivel vádolniuk őt. Jézus pedig lehajolt, és ujjával írt a földre. Amikor továbbra is faggatták, felegyenesedett, és ezt mondta nekik: "Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ." És lehajolva tovább írt a földre. Azok pedig ezt hallva, egymás után kimentek, kezdve a véneken, és egyedül ő meg az asszony maradt ott a középen. Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!"

Jn 8,1-11.

NE ÍTÉLJ MÁSOKAT!

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fogtok megítéltetni; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek majd. (Mt 7,1-2)

Éppen megdicsértem magam, hogy időben érkeztem az istentiszteletre. Útközben még imádkoztam is azokért, akiket sétálni vagy futni láttam, ahelyett, hogy templomba mentek volna. De csupán egyetlen járművet láttam a parkolóban. Hol vannak a többiek? Talán nem hallottam valami hirdetést? Mióta beköltöztem a nyugdíjas otthonba, nem mindig tudom követni a dolgokat. Felhívtam egy gyülekezeti tagot: "Hova tűnt mindenki?" - kérdeztem. "Szombat van!" - válaszolt. "Ó, vagy úgy! Most bolondot csináltam magamból!" - nevettem.
Ezután újra átgondoltam a reggelemet. Amikor elindultam, gondolatban jól megkritizáltam azt a két munkást, akik a szomszédom ajtaját javították. Ahogy közeledtem a templomhoz, láttam egy embert, amint a füvet nyírja. Vasárnap?! - a fejemet ráztam. Majd jól megzavarja az istentiszteletet!
Az a nap arra hívta fel a figyelmemet, hogy veszélyes, ha elhamarkodottan hozok ítéletet. Amikor gyorsan ítélkezünk, könnyen megbánthatunk másokat. Emlékeztettem magam, hogy ne ítéljek könnyelműen.

Imádság: Drága Atyánk, vezéreld gondolatainkat és életünket, hogy ne ítélkezzünk mások felett! Segíts, hogy inkább áldást hozzunk a körülöttünk élők számára! Ámen.

Ma úgy bánok másokkal, ahogy szeretném, hogy bánjanak velem. (Lk 6,31)
Sybil Austin Skakle (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI FELETT ÍTÉLKEZTÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek