2018. június 24. vasárnap

Azután ezt mondta Isten: Pezsdüljenek a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, az égbolt alatt. És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle fajta úszó élőlényeket, és a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó. Azután megáldotta őket Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek meg a tenger vizét; a madár is sokasodjék a földön! Így lett este, és lett reggel: ötödik nap. Azután ezt mondta Isten: Hozzon létre a föld különféle fajta élőlényeket: különféle fajta barmokat, csúszómászókat és egyéb földi állatokat. És úgy történt. Megalkotta Isten a különféle fajta földi állatokat, a különféle fajta barmokat, meg a föld mindenféle csúszómászóját. És látta Isten, hogy ez jó.

1Móz 1,20-25.

SZABADULÁS

Az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten. (Ef 2,10)

Egy verőfényes napon nővéremmel elindultunk a vásárba, hogy kézzel festett dísztárgyainkat eladjuk. Felváltva árultunk a bódénál, így el tudtunk menni ebédelni is. Amikor visszatértem az ebédből, nővérem egy kóbor kutyáról mesélt, aki levegő után kapkodott. Később látta a kutyát otthonunk közelében, amikor ő ment haza ebédelni. Megetette a kutyát, és visszaindulva, megkérte a szomszédot, hogy figyeljen az állatra.
Késő este a kutyáról még mindig a szomszéd gondoskodott, de nagyon megörült, amint meglátott minket. Édesanyánk megengedte, hogy a kutya egész éjszaka velünk maradjon, így el tudtuk vinni másnap az állatorvoshoz. Az orvos elmondta, hogy a kutya tele van kullanccsal, és kórosan sovány. Ebben az állapotban már nem sokáig élhetett volna.
Aznap az El Aposento Alto áhítatos füzetben azokról az elszalasztott lehetőségekről volt szó, amikor másokon segíthettünk volna. Az áhítat visszhangzott bennem akkor is, amikor a kutyával való találkozásunkra gondoltam. Bár az áhítat emberek segítéséről szólt, tudtam, hogy Isten gondviselése az egész világra és minden teremtményre kiterjed. Biztos voltam, hogy Isten akarta, hogy segítsünk a kutyán. Attól a naptól kezdve a kutyus, akinek a Pedro nevet adtuk, családunk tagja lett.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy tudjunk segíteni a nehéz helyzetben levőknek! Ámen.

Mit teszek ma Isten teremtményeiért?
Sandra Perdomo (Cali, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLATMENTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek