2018. június 25. hétfő

Abban az időben megszólalt Jézus, és ezt mondta: "Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted a gyermekeknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak. Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,25-30.

NYUGALOM A MEGFÁRADTNAK

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Miközben egy júliusi reggelen áfonyát szedtem, megfigyeltem, ahogy a gyümölcsökkel erősen megterhelt ágak felpattannak, mikor a kövér, szaftos bogyókat eltávolították róluk. "Ahhh!" - mintha ezt mondta volna a bokor, amikor az ágai már nem lógtak a földre, a fás szárakat igénybe véve. A bogyók hatalmas terhe alatt meghajló bokrok látványa eszembe juttatta Jézus ígéretét a mai igerészben.
Az áfonyabokrok nyilvánvalóan nem ugyanolyan fajta terhektől szenvednek, mint az emberek, de hozzájuk hasonlóan mi is gyengévé és terméketlenné válhatunk, ha túl nagy súly nehezedik ránk. Amikor a problémákkal magunk próbálunk megbirkózni, egészségünkre és életünkre az aggodalom, félelem, harag, szomorúság és egyéb destruktív érzések lesznek hatással. A minket nyomó teher lehet egy kezelhetetlen munka, pénzügyi aggodalmak, házassági gondok, családi ügyek, betegség, alkohol, kábítószerek vagy akár gyülekezeti közösségünk problémái. Ahogy az áfonyabokornak, nekünk is segítségre van szükségünk a súly letételében. Ha megfáradunk, bízhatunk Jézusban, aki megnyugvást ígért nekünk.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy enyhíted a terheinket. Krisztus szent nevében imádkozunk. Ámen.

Jézus megnyugvást ad nekem, ha rábízom a terheimet.
Lara Beard (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY LE TUDJUK TENNI TERHEINKET ISTEN ELÉ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek