2018. június 27. szerda

Felőletek azonban szeretteim, jobbat gondolunk, ami üdvöséggel jár, még ha így beszélünk is. Mert nem igazságtalan az Isten, hogy elfeledkeznék a ti cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet az ő nevében tanúsítottatok, amikor a szenteknek szolgáltatok és most is szolgáltok. De kívánjuk, hogy közületek mindenki ugyanazt az igyekezetet tanúsítsa mindvégig, amíg a reménység egészen be nem teljesedik, hogy ne legyetek restek, hanem kövessétek azokat, akik hit és türelem által öröklik az ígéreteket.

Zsid 6,9-12.

A VÉGSŐKIG, ÉS AZON TÚL

Légy józan mindenben, a bajokat szenvedd el, végezd az evangélista munkáját, töltsd be szolgálatodat. (2Tim 4,5)

Gyülekezetünk minden vasárnap kiküld egy csoportot a helyi parkba, hogy meleg ételt osszanak az éhes embereknek. Bár én is tagja vagyok a csapatnak, gyakran fáradtan és ingerlékenyen állok a vasárnapi ételosztás szolgálatába. Inkább hazamennék, és lepihennék, vagy egyedül sétálnék egy jót a parton. De amikor egy éhes anyuka megköszöni a tányér ételt, vagy evés közben baráti beszélgetést folytatok egy idegennel, már el is felejtem, mennyire nem akartam jönni. Eszembe jut, hogy Jézus arra kért, vigyem tovább Isten szeretetének üzenetét másoknak, még akkor is, ha fáradt vagy motiválatlan vagyok.
Isten szolgájának lenni azt jelenti, hogy életben tartjuk ezt az üzenetet. Arra van elhívásunk, hogy kitartsunk, és a Jézusról szóló jó hírt megosszuk másokkal. Isten szolgálatára vagyunk teremtve. Mivel Jézust Uramnak hívom, ezt a küldetést véghez akarom vinni a végsőkig, és azon is túl.

Imádság: Urunk, tölts el bennünket buzgósággal és örömmel, hogy teljesítsük akaratodat mások szolgálatában. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe..." (Mt 6,9-13)

Hogyan szolgálhatom Istent ezen a héten?
Amy Swanson (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MEGFÁRADTAK A SZOLGÁLATBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek