2018. június 29. péntek

"Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult."
Amikor Jézus befejezte ezeket a beszédeket, a sokaság álmélkodott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudóik.

Mt 7,24-29.

SZILÁRDAN ÁLLNI

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát. (Mt 7,24)

Édesapám egészsége éveken át romlott, ezért halála nem ért váratlanul, de mégis úgy éreztem, mintha a talajt elveszítettem volna a lábam alól. Olyan volt, mintha többé nem állnék szilárd, egyenes talajon.
A temetési szertartás abban a templomban volt, ahová apa járt, és ahol édesanyámmal együtt négy gyereket felneveltek. Amikor beléptem az ismerős épületbe, eszembe jutott, hogy apa évtizedekkel ezelőtt hogyan segített eltávolítani az óriási mennyiségű földet, és elegyengetni a talajt a templom épületének bővítésénél. Ez önbizalmat adott és azt az érzést, hogy a fizikai talaj szilárd a lábam alatt.
Aztán előjöttek más gyerekkori emlékek is - mozzanatok apa életéből - amikor Bibliát olvasott, imádkozott, meghallgatott másokat, kérdezett, segített a rászoruló szomszédoknak. Olyan sok gondolat emlékeztetett arra, hogy apa a hit talajára építette az életét! Hasonlóan a példázatbeli bölcs emberhez, aki sziklára építette a házát, bizalmunkat mi is Istenbe vethetjük. Ilyen bizalommal megnyugvást és bizonyosságot nyerhetünk, és ezáltal az élet kihívásaiban magabiztosan állhatunk.

Imádság: Istenünk, erősítsd hitünket! Segíts bízni és megmaradni a te szeretetedben a küzdelmes időkben is! Ámen.

Szavaim és tetteim mit fednek fel Istenbe vetett hitemről?
Marti Williams-Martin (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZÜLEIKET GYÁSZOLJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek