2018. június 30. szombat

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR.
Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.
Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.

Ézs 55,8-11.

MEGTALÁLNI AZ UTUNKAT

Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását. (Péld 16,9)

Fiatal koromban be akartam lépni a hadseregbe. Később úgy döntöttem, inkább egyetemi professzor leszek. Majd miután családot alapítottam, elhatároztam, hogy gimnáziumban tanítok. De nem találtam állást. Rosszkedvű voltam, mert nagyon szerettem tanítani. Tele elkeseredett sajnálattal feladtam a karrieremet. Gondolván, hogy örökre bezáródik előttem a tanítás ajtaja, rendőrtiszt lettem. Később lehetőséget kaptam, hogy a rendőrtiszti akadémián oktató legyek. Ebben a szerepben úgy láttam, hogy ötvöződik a tanítás és a lelkesedésem.
Néha, ha visszatekintek, milyen irányt vett az életem, úgy érzem, mintha egy szabadulós játékban vettem volna részt. Minden állomásnál próbáltam kitalálni, mi lehet a végcél, de minden váltásnál kiderült, hogy a korábbi sejtésemben tévedtem. A változások nem feltétlenül voltak rosszak. Tévesen azt gondoltam, én irányítom a dolgokat. Túlságosan a terveimhez kötődtem, ahelyett, hogy Istentől kértem volna útmutatást.
Amikor az életben próbáljuk megtalálni az utunkat, bölcs dolog hosszú távú terveket készíteni. De amikor eszünkbe jut, hogy ne ragaszkodjunk a terveinkhez és választásainkhoz, hanem Krisztusnak engedjük át őket isteni tanácsot keresve, felfedezhetjük, hogy Isten mindvégig a javunkat munkálja.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy a te akaratodat keressük, és bízzunk, hogy vezetni fogsz bennünket. Ámen.

Milyen terveket kell ma átengednem Istennek?
Stephen Johnson (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A RENDŐRTISZTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek