2018. július 3. kedd

Ezt mondja az ÚR, megváltótok, Izráel Szentje: A ti érdeketekben küldök Babilóniába, letörök minden zárat, a káldeusok pedig jajveszékelnek.
Én, az ÚR, vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok.
Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át,
aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses:
Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,14-21.

KI A KOMFORTZÓNÁBÓL!

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. (Ézs 43,18-19)

A vakációt majdnem minden nyáron a családi birtokon töltöm, egy tó partján, Maine államban. Nagyon szeretek úszni, a víz azonban soha nem melegszik fel a levegő hőmérséklet szintjére. Gyermekként ez nem zavart, nyugodtan belefutottam a vízbe, anélkül, hogy törődtem volna vele, vagy éreztem volna a víz hidegségét. Ma már sokkal óvatosabb vagyok, lépésenként megyek be a vízbe. Tudom, hogy csípős hideg lesz, de azt is, hogy jó érzés lesz majd, ha már benne vagyok. Ha csak fél lábbal vagyok a vízben, nehéz az úszás szépségeit átélni.
Elgondolkodva ezen, Isten megmutatta, hogy mennyire félek az életemben bekövetkező változásoktól is. Egyszer egy vállalkozásba kezdtem, hogy otthon maradhassak a gyerekekkel. Máskor egy online tanulás adódott, bár előtte már évekig nem jártam iskolába. Mindkét helyzetben tétováztam rászánni magam - úgy, mint amikor a hideg tóba léptem be.
Az Istentől kapott bővelkedő élet (Jn 10,10) megtapasztalásához, nem maradhatok mindig a komfortzónámban. Ahelyett, hogy félve tekintenék a változásra, szeretnék állhatatosan haladni, és megtenni a következő lépést, melyet Isten kijelölt.

Imádság: Urunk, segíts követnünk téged akkor is, amikor kényelmetlennek vagy ijesztőnek érezzük azt! Ámen.

Ma elfogadom azokat a helyzeteket, melyeket Isten készít elő.
Naomi Fata (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ OTTHON DOLGOZÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek