2018. július 3. kedd

Ezt mondja az ÚR, megváltótok, Izráel Szentje: A ti érdeketekben küldök Babilóniába, letörök minden zárat, a káldeusok pedig jajveszékelnek.
Én, az ÚR, vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok.
Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át,
aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses:
Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,14-21.

KI A KOMFORTZÓNÁBÓL!

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. (Ézs 43,18-19)

A vakációt majdnem minden nyáron a családi birtokon töltöm, egy tó partján, Maine államban. Nagyon szeretek úszni, a víz azonban soha nem melegszik fel a levegő hőmérséklet szintjére. Gyermekként ez nem zavart, nyugodtan belefutottam a vízbe, anélkül, hogy törődtem volna vele, vagy éreztem volna a víz hidegségét. Ma már sokkal óvatosabb vagyok, lépésenként megyek be a vízbe. Tudom, hogy csípős hideg lesz, de azt is, hogy jó érzés lesz majd, ha már benne vagyok. Ha csak fél lábbal vagyok a vízben, nehéz az úszás szépségeit átélni.
Elgondolkodva ezen, Isten megmutatta, hogy mennyire félek az életemben bekövetkező változásoktól is. Egyszer egy vállalkozásba kezdtem, hogy otthon maradhassak a gyerekekkel. Máskor egy online tanulás adódott, bár előtte már évekig nem jártam iskolába. Mindkét helyzetben tétováztam rászánni magam - úgy, mint amikor a hideg tóba léptem be.
Az Istentől kapott bővelkedő élet (Jn 10,10) megtapasztalásához, nem maradhatok mindig a komfortzónámban. Ahelyett, hogy félve tekintenék a változásra, szeretnék állhatatosan haladni, és megtenni a következő lépést, melyet Isten kijelölt.

Imádság: Urunk, segíts követnünk téged akkor is, amikor kényelmetlennek vagy ijesztőnek érezzük azt! Ámen.

Ma elfogadom azokat a helyzeteket, melyeket Isten készít elő.
Naomi Fata (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ OTTHON DOLGOZÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek