2018. július 4. szerda

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.

2Kor 9,6-8.

INGYEN KUKORICA

...megemlékezve az Úr Jézus szavairól. Mert ő mondta: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni." (ApCsel 20,35)

A termelői piac tele volt zöldséghegyekkel a nyári betakarítás közepén. A feleségemmel és a gyermekeinkkel átvergődtünk a tömegen, élveztük a látványt és az illatokat, na és egy-egy kóstolást. Az egyik gazda egy csemegekukoricával megrakott teherautó előtt állva egy felhívással reklámozta az áruját: "Vegyen egy tucat kukoricacsövet, és adok egy másik tucatot ingyen, ha vállalja, hogy szívességet tesz egyik szomszédjának!"
Az emberek nem sok érdeklődést mutattak, senki sem élt a farmer ajánlatával. Kíváncsi voltam, vajon tényleg adna-e ingyen kukoricát, szóbeli ígéretre. Talán ez volt a probléma, talán azt gondolták, ez valami átverés. Odaléptünk a gazdához, és vettünk egy tucat kukoricacsövet. Megkérdezte, akarunk-e egy másikat ingyen, megígérve, hogy szívességet teszünk egy felebarátunknak. Örömmel elfogadtuk, majd továbbmentünk.
Ez a piaci esemény csodálatos módon kísért végig az elmúlt 30 évben. Miközben jót tettem, és bőségesen adtam a kerti zöldségekből barátaimnak és szomszédaimnak, jobban megértettem Pál apostol fenti szavait. A gazda arra buzdított, hogy adjunk ingyen és szabad szívvel. Viszonzásul nem csak megismertük szomszédainkat, hanem learattuk azt a sok örömet, amely a jószívűségből fakadt.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy megoszthatjuk ajándékaidat másokkal. Segíts jókedvű adakozóvá válni! Ámen.

Kivel tehetnék ma jót Isten nevében?
Andy Freeman (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A GAZDÁLKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek