2018. július 7. szombat

A karmesternek: Dávidé, az ÚR szolgájáé, aki akkor mondta el ennek az éneknek a szavait az ÚRnak, amikor valamennyi ellensége hatalmából és Saul kezéből kimentette őt az ÚR.
Ezt mondta: Szeretlek, URam, erősségem!
Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!
Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől.
Körülvettek a halál kötelei, pusztító áradat rettent engem.
A sír kötelei fonódtak rám, a halál csapdái meredtek rám.
Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.

Zsolt 18,1-7.

ISTEN A MI ERŐSSÉGÜNK

Akkor ezt mondta nekik Jézus: Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek? (Mk 4,40)

Egyik nap szülőfalum felé utaztam, de a falu határában húzódó alacsony Pawagadh hegyet nem láttam a mindent elfedő sűrű köd miatt. Biztos voltam azonban abban, hogy a hegy még mindig ott van. Ugyanígy, amikor nehéz helyzetben vagyunk, és nem érezzük Isten jelenlétét, ő mégis ott van, egész közel hozzánk.
Amikor az orvos rákot diagnosztizált a feleségemnél, és azt mondta, hogy már csak egy-két hónapja van hátra, nagyon féltem a bizonytalan jövőtől. A baj és a küzdelem kapcsán azonban sokkal bensőségesebb kapcsolatba kerültem Istennel.
Most, amikor visszatekintek erre a megtapasztalásomra, látom, hogy bár a feleségem, Saroj eltávozott az Úrhoz, Isten végig velem volt azokban az időkben. Megerősített, megáldotta házasságomat és családi életemet. Bármikor segítségül hívhatjuk Isten nevét, mert ő mindig velünk van.

Imádság: Drága Urunk, kérünk, segíts, hogy a nehéz helyzetekben is mindig szilárdan ragaszkodjunk hozzád, és bízzunk benned! Ámen.

Isten mindig jelen van az élet viharai között.
Ashok S. Rathod (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK A RÁKBETEGEKÉRT ÉS GONDOZÓIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek