2018. július 8. vasárnap

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

ISTEN VELÜNK VAN

...légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

A férjemmel együtt sokat imádkoztunk amiatt, hogy az ország másik végébe költözzünk-e, hogy ott egy új egyházi szolgálati ágat indítsunk. Magunk mögött hagyni a tágabb családot, baráti kört és a jó állást, ez bizony nehéz döntés, de úgy éreztük, Isten buzdít arra, hogy menjünk. Egyik este, amikor különösen nehéz szívvel gondoltam a költözésre, a fenti bibliai szakaszt olvastam Józsué könyvéből. Isten azt kérte Józsuétól, hogy ne csak a családját, de az egész népet vigye be az új, megígért földre. A szavak majdnem kiugrottak a lapokból. Éreztem, amint betölt Isten békessége. Tudtam, Isten kéri, hogy költözzünk, és ígéri, hogy velünk lesz.
Miután lefektettük a gyerekeket, elmondtam meglátásomat a férjemnek. Felugrott, előhalászott egy papír cetlit az ingzsebéből, amelyet egyik tanítványa adott neki. A diák éppen ugyanazt a verset írta rá. Hálát adtunk Istennek, hogy ilyen csodálatos módon adott bizonyosságot ebben a dologban.
Amikor Isten valami új vagy kihívást jelentő dolgot kér, akkor velünk is lesz, erőt ad, és bátorít az engedelmességre. Ha a Bibliát olvassuk, és kérjük Istent, hogy segítsen alkalmazni azt az életünkre, csak figyeljünk, és várjunk. Ő hűségesen segít minket utunkon.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy erőt és bátorságot adsz azt tennünk, amit vársz tőlünk. Ámen.

Ma Bibliát olvasva figyelni fogok Isten vezetésére.
Sarah Hague (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ SZOLGÁLATOT KEZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek