2018. július 13. péntek

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

POGGYÁSZFELESLEG

Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. (Zsid 12,1)

Egyszer a nadrágomat kerestem, de annyira tele volt a szekrény, hogy nem találtam. Legnagyobb meglepetésemre nem tudtam visszaemlékezni, hogy a ruhatáram felét mikor viseltem utoljára. Azon a napon a rengeteg ruha feleslegnek tűnt a számomra. Ott és akkor elhatároztam, hogy elajándékozom a felesleges ruhákat. Most már sokkal rendezettebb a szekrényem.
Zsúfolt szekrényem hasonlít arra, ami időnként az életünkben történik. Szívünkben irigységet, neheztelést, keserűséget és sebzettséget, mint valami extra terhet halmozunk fel. Ezek megakadályoznak, hogy olyanokká legyünk, amilyennek Isten akar bennünket látni. A mai nap megfelelő arra, hogy megszabaduljunk a sérelmeinktől, és őszintén keressük a kapcsolatot Istennel.

Imádság: Mindenható Istenünk, jöjj és lakozz a szívünkben! Segíts, hogy megszabaduljunk azoktól a dolgoktól, amik nem tetszőek szemedben, hogy benned találjunk erőt és örömöt! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk... Ámen." (Mt 6,9-13)

"Tiszta szívet teremts bennem, Istenem!" (Zsolt 51,12)
Juan Julio Baez (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MEGSZABADULJUNK A LELKI "RENDETLENSÉGTŐL"!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek