2018. július 16. hétfő

Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!" És miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat. Jézus erre ismét ezt mondta nekik: "Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta: "Vegyetek Szentlelket! Akiknek megbocsátjátok a bűneit, azok bocsánatot nyernek, akikéit pedig megtartjátok, azoknak a bűnei megmaradnak."
Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, akit Ikernek hívtak, éppen nem volt velük, amikor megjelent Jézus. A többi tanítvány így szólt hozzá: "Láttuk az Urat." Ő azonban ezt mondta nekik: "Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem." Nyolc nap múlva ismét benn voltak a tanítványai, és Tamás is velük. Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: "Békesség néktek!" Azután így szólt Tamáshoz: "Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő." Tamás pedig így felelt: "Én Uram, és én Istenem!" Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."

Jn 20,19-29.

BÉKE A KÉTSÉG HELYETT

Eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: Békesség nektek! (Jn 20,19)

A Yosemite Nemzeti Parkban lévő Half Dome szikla tetejéig 13 kilométeres túrát tettünk meg, majd szemben találtuk magunkat a "kábelösvénnyel", ami egészen a hegy csúcsáig vezetett. A csapatunk már órákig túrázott, de amikor ezt megláttam, elszállt minden bátorságom, mert túl veszélyesnek találtam, és féltem, hogy a 600 méteres mélységben fogom halálomat lelni. Ahogy a barátaimat néztem, amint felfelé haladnak a kábelösvényen, zavarba jöttem. Egyszer csak mögém állt valaki, és azt mondta: "Veled megyek." A csapatunk vezetője jött vissza, hogy ne maradjak el vagy zuhanjak le. Lassan teljesítettem a feladatot, és a hegycsúcson ünnepeltünk.
A mai olvasmányban, amiben Jézus a kereszthalála után megjelent a tanítványoknak, Tamás csökönyösen nem hitte el, hogy a barátai látták Jézust. Ezzel elkülönítette magát a többiektől. És egyszer csak megjelent maga Jézus.
A kétség idején úgy tűnhet, Isten nincs jelen. De a túravezetőnkhöz hasonlóan, aki segített feljutni a kábelekbe kapaszkodva, Isten is a segítségünkre siet a kétségbeesés közepette. Amikor visszafordulni készülünk, Isten mögénk áll és azt mondja: "Veled megyek."

Imádság: Istenünk, köszönjük kitartó szeretetedet, ami velünk van a kétség nehéz és fájdalmas pillanataiban is. Ámen.

Még a legsötétebb kétség idején is velünk van Isten.
Adam Benson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZIKLAMÁSZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek