2018. július 21. szombat

Miután pedig elfogták Jézust, elvitték és bekísérték a főpap házába. Péter pedig távolról követte. Mikor az udvar közepén tüzet raktak, és körülülték, Péter is leült közéjük. Amint ott ült a tűz világánál, meglátta őt egy szolgáló, szemügyre vette, és így szólt: "Ez is vele volt." Ő azonban letagadta, ezt mondva: "Asszony, nem ismerem őt!" Röviddel ezután más látta meg, és rászólt: "Te is közülük való vagy!" De Péter így válaszolt: "Ember, nem vagyok!" Körülbelül egy óra múlva másvalaki is bizonygatta: "De bizony, ez is vele volt, hiszen ő is Galileából való." Péter azonban ismét tagadta: "Ember, nem tudom, mit beszélsz." Még beszélt, amikor hirtelen megszólalt a kakas. Ekkor megfordult az Úr, és rátekintett Péterre. Péter pedig visszaemlékezett az Úr szavára, amikor azt mondta neki: "Ma, mielőtt megszólal a kakas, háromszor tagadsz meg engem." Aztán kiment, és keserves sírásra fakadt.

Lk 22,54-62.

NEM TÖKÉLETES TANÍTVÁNY

Péter pedig távolról követte. (Lk 22,54)

Tudjuk, hogy Péter háromszor tagadta meg Jézust a korábbi fogadkozása ellenére. Mégis bátorsága volt arra, hogy távolról kövesse Urát.
Tudom, hogy Jézusnak sokszor olyan barátja vagyok, mint a "jó idő". Próbálok beolvadni hitetlen társaságokba, és félek kiállni az evangélium igazságáért. Nem akarom kockáztatni, hogy megbántsanak, vagy kellemetlen helyzetbe kerüljek. De azok az alkalmak, amikor kiálltam érte, mindig könnyebbek voltak, mint számítottam. Az Úr azt ígéri, hogy szavakat ad a szánkba (Lk 21,15), és a lelkünket megerősíti, amikor kiállunk a hitünkért.
Bátorító azt tudni, hogy Jézus ismeri a gyengeségeinket, szeretni akar minket és megújítani. Jézus előre megmondta, hogy Péter el fogja őt árulni, de biztosította arról, hogy munkát fog bízni rá a jövőben is.
Az elmúlt 50 évben, mióta Jézusnak adtam az életemet, sokat hibáztam és botladoztam. De Jézus mindig ott volt, hogy felemeljen, ahogy Péterrel is tette a Jn 21,15-17-ben. Még a gyengeségeinkben sem mond le rólunk Jézus.

Imádság: Urunk, bocsásd meg, hogy sokszor habozunk megmutatni irántad érzett szeretetünket! Erősíts meg, hogy mások is megismerhessenek téged rajtunk keresztül! Ámen.

Hogyan erősít meg engem Jézus a szolgálatra, amire elhív?
Lynda Samuel (Skócia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A BÁTORTALANOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek