2018. július 23. hétfő

Egy dolgot kérek az ÚRtól, azért esedezem: hogy az ÚR házában lakhassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az ÚR, és gyönyörködhessem templomában.
Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem.
Így hát fölemelt fővel állok ellenségeim között, ezért örvendezve mutatok be áldozatot az ÚR sátrában, és éneket zengek az ÚRnak.
Halld meg, URam, hívó hangomat! Könyörülj rajtam, hallgass meg!
Ha ezt mondod: Járuljatok színem elé! - szívem így válaszol: Színed elé járulok, URam!

Zsolt 27,4-8.

PERSPEKTÍVAVÁLTÁS

Magasztalunk, ó, Isten, magasztalunk téged, mert közel van neved azokhoz, akik hirdetik csodáidat. (Zsolt 75,2)

Egyik évben rekordtermésünk volt a pitypangból. A férjem viccelődött, ha az összest kiirtanánk, nem maradna semmi a kertben. Ebben az időszakban sokszor megálltam a hálószobám ablakában, néztem a kertet, s közben arra gondoltam, rákbeteg vagyok. Míg elnéztem, hogy a természet hogyan teszi tönkre öt év kemény munkáját, sírás kerülgetett. Egy nap, mikor kinéztem az ablakon, négyéves kislányom, Gracie megállt mellettem. Hallottam a sóhaját. "Ó, Anya!" - mondta - "nézd, milyen gyönyörű sárga virágok! Kimehetünk szedni párat?"
Hűha - gondoltam. Nem csoda, hogy Jézus szereti a kisgyermekeket! Rájöttem, hogy annyira a negatív dolgokra koncentráltam, hogy észre sem vettem a szépséget. Megláttam, hogy az ágynyugalom a korábbinál több időt ad az imádságra és Isten igéjének olvasására. Hányszor kihagytam a lehetőségeket, vagy mellőztem embereket a negatív hozzáállásommal!
Hajlamosak vagyunk csak azt látni, amit akarunk. A Zsolt 19,1 mondja: "Az egek hirdetik Isten dicsőségét." Ha nem látom Isten dicsőségét mindenben, látásom változására van szükségem. Gracie segített. Mindegy, milyen körülmények között vagyok, milyen dolgok történnek, vagy mely emberek vesznek körül, mindenben megláthatom Isten dicsőségét.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts meglátnunk a természetben a te dicsőségedet és állandó jelenlétedet! Ámen.

Ma keresni fogom Isten dicsőségét ott, ahol nem várnám.
Rebecca Olmstead (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁGYBA KÉNYSZERÜLT BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek