2018. július 24. kedd

Jézus szavai: "Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek."

Jn 15,12-16.

KILÉPNI

Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek. (Jn 15,16)

Tavaly lehetőségem volt missziós útra menni New Yorkba. Klausztrofóbiával és tömegiszonnyal küzdő ember vagyok, úgyhogy el akartam kerülni a kaotikus nagyvárosi utcákat és metróállomásokat. Kételkedtem abban, hogy bármilyen kihatása lenne annak, ha elmegyek. Eldöntöttem, hogy nem megyek. De Istennek más terve volt. A barátaim körém gyűltek, és bátorítottak. Végül beadtam a derekamat, de féltem is.
Egyik nap, mikor New Yorkban egy élelmiszerraktárban dolgoztunk, megjelent egy férfi egy teherautóval, hogy töltsük föl a kiszállításhoz. Ideadta nekem a kulcsokat, adott egy listát, hogy mi mindent kell bepakolni, és azt mondta, egy óra múlva visszajön. Idegesen választottam ki a csapatomat, és elkezdtünk dolgozni. Később az egyik ifjúsági vezető elmondta, hogy a segítségünknek köszönhetően több ételt tudott kiszállítani ez az ember, mint általában. Büszkeség töltött el, hogy legyőztem a félelmemet, és képes voltam elvégezni a feladatot.
Ez az út volt életem legjobb tapasztalata. Változást tudtam elérni, bár legkevésbé voltam alkalmas a feladatra. Rájöttem, hogy Isten választott erre, és minden lépésnél velem volt.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy túllépjünk a megszokott dolgokon, és tegyük akaratodat. Ámen.

Miben bátorít ma Isten?
Jo Hamilton (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A KLAUSZTROFÓBIÁVAL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek