2018. július 26. csütörtök

Az ÚR azonban ezt mondta Sámuelnek: Meddig bánkódsz még Saul miatt, hiszen én elvetettem, és nem marad Izráel királya? Töltsd meg olajjal a szarudat, és indulj! Elküldelek a betlehemi Isaihoz, mert ennek a fiai közül szemeltem ki a királyt. Hogyan mehetnék oda? - kérdezte Sámuel. Ha meghallja Saul, megöl engem. De az ÚR ezt mondta: Vigyél magaddal egy üszőborjút, és ezt mondd: Azért jöttem, hogy áldozatot mutassak be az ÚRnak. De Isait hívd meg az áldozati lakomára. Én pedig majd tudtodra adom, hogy mit kell tenned: azt kend fel, akit én mondok neked! És úgy tett Sámuel, ahogyan az ÚR megmondta neki. Amikor megérkezett Betlehembe, remegve mentek eléje a város vénei, és azt kérdezték: Békés szándékkal jöttél-e? Békés szándékkal - felelte. Azért jöttem, hogy áldozatot mutassak be az ÚRnak. Szenteljétek meg magatokat, és jöjjetek velem az áldozatra! Miután szentnek találta Isait és fiait, meghívta őket az áldozati lakomára. Amikor megérkeztek, és meglátta Eliábot, ezt gondolta: Biztosan ez lesz az ÚR felkentje, aki most itt van. De az ÚR ezt mondta Sámuelnek: Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére, mert én megvetem őt. Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van.

1Sám 16,1-7.

NE HAGYD MAGAD ÁTVERNI

Az Úr mondta Sámuelnek: Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van. (1Sám 16,7)

Leraktam a vékonyhéjú, barna foltos narancsot és kiválasztottam egy tökéletes másikat. "A látszat néha csal" - fordult hozzám egy vásárlótársam. "A vékonyhéjú narancs sokkal édesebb és lédúsabb, mint ez a másik tetszetős." Hogy eleget tegyek botcsinálta vásárló kollégám kérésének, mindkét narancsból vettem egyet. Miután hazaértem, rájöttem, mégis jó, hogy hallgattam rá. A narancs, amit csúfnak és foltosnak tartottam, édesebbnek és lédúsabbnak bizonyult a másiknál.
Milyen sokszor megtéveszt a külcsín, és nem csak a szupermarketben, de egyéb esetekben is! Milyen gyakran kapom magam azon, hogy valamit vagy valakit érdemtelennek vagy értéktelennek tartok csupán csak külső megítélés alapján.
Jézus mondja: "Ne ítéljetek látszat szerint, hanem hozzatok igazságos ítéletet!" (Jn 7,24) Azon a napon ez az igevers egy új és sokkal gyakorlatibb mondanivalóval gazdagodott. Bizonyossá vált számomra, hogy semmit és senkit sem ítélhetünk meg külső megjelenése alapján. Valóban csakis az számít, ami belül van.

Imádság: Drága Istenünk, segíts mindig emlékeznünk arra, hogy túllássunk a külső megjelenésen, és igyekezzünk minden teremtményedet a te szemeddel látni. Ámen.

Minden egyes ember Isten gyönyörű teremtménye.
Monica A. Andermann (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A DÉLIGYÜMÖLCS TERMELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek