2018. július 28. szombat

Miután véget ért a beszélgetés Saullal, Jónátán lelke összeforrt Dávid lelkével. Úgy megszerette őt Jónátán, mint önmagát. Saul pedig magához vette őt azon a napon, és nem engedte, hogy visszatérjen apja házába. És szövetséget kötött Jónátán Dáviddal, mert úgy szerette őt, mint önmagát. Levette Jónátán a köpenyét, és Dávidnak adta, sőt a ruháját meg a kardját, az íját és az övét is.

1Sám 18,1-4.

A BARÁTSÁG AJÁNDÉKA

Van ember, aki bajba juttatja felebarátait, de van olyan barát, aki ragaszkodóbb a testvérnél. (Péld 18,24)

Nyolcéves koromban a szomszéd fiúval baráti szövetséget kötöttünk, amit különleges kézfogással és kacsintással pecsételtünk meg. Megígértük, hogy mindig ott leszünk a másik számára, és együtt csinálunk programokat. Két évvel később lesújtva hallottam a hírt, hogy barátom a családjával együtt elköltözik. Nagymamám vigasztalgatott, és olyan szavakkal bátorított, melyek még ma is nagy jelentőségűek számomra. "Te megtartottad a baráti ígéreted, és ha a barátod visszatér, biztos vagyok benne, hogy továbbra is barátok lesztek." Ez volt az első leckém az elkötelezett barátságról.
Bár még mindig bánt barátaim elvesztése, akár halál vagy a távolság szakít el minket egymástól, hálás vagyok Istennek az együtt eltöltött bármilyen kevés időért is. Számomra a barátság Istentől kapott ajándék saját örömünkre és lelki fejlődésünkre. Neki megvan a módszere, hogy emberi kapcsolatban és lelki értelemben is közel kerüljünk másokhoz, és olyan elkötelezett barátok legyünk, akik egymást formálják, akikhez sokszor jobban ragaszkodunk, mint családtagjainkhoz. Jónátán és Dávid barátságából ez egyértelműen kitűnik. Valóban drága ajándék, ahogyan Isten emberekkel ismertet meg minket, és lehetővé teszi, hogy szoros barátságok alakuljanak ki.

Imádság: Atyánk, áldunk a barátságokért. Segíts hűséges barátnak lennünk, és szeretetedet mutatnunk másoknak! Ámen.

A barátaim Isten csodálatos ajándékai.
Mike Medeiros (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY BARÁTSÁGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek