2018. július 30. hétfő

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.

Ézs 43,1-3.

NEM VAGYOK EGYEDÜL

Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. (Jer 29,12-13)

Amikor három pici fiam mosolygós arcát nézegettem még csecsemőkorukban, és parányi ujjacskáikat tartottam a kezemben, arról álmodoztam, hogy milyenek lesznek majd felnőttkorukban. Eszembe sem jutott, hogy évtizedekkel később egyikük drogfüggő lesz, és a börtönben fogom látogatni.
Lesújtva és kétségek között csatlakoztam egy imacsoporthoz. Szégyenkezve vettem részt a Nar-Anon segítőcsoport alkalmain, mely szenvedélybetegek barátaiból és családtagjaiból állt. Fokozatosan vigasztalódtam. Az egymásért való imádságban mi magunk is megerősödtünk. A szenvedélybetegség és hatásainak átértelmezése után a szégyen helyett együttérzés töltött be. Megújult reménységgel családunk jobban összetartott.
Időnként életünk válságba kerülhet, ilyenkor reménytelennek, magányosnak és rémültnek érezhetjük magunkat. Talán segélyhívásunkra senki sem reagál. De nem vagyunk egyedül. Isten szeret bennünket, és nem akarja, hogy egyedül nézzünk szembe rémálmainkkal. Isten szeretete másokon keresztül talál el hozzánk. A mai ige az Úr ígéretére emlékeztet: "ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam."

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy meghallod kiáltásunkat, figyelsz imáinkra, és segítségünkre sietsz mások szeretete által. Ámen.

Isten szeretetét a barátok jóságában és támogatásában mutatja meg.
Tammy Jones (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK SZENVEDÉLYBETEGSÉGGEL ÉRINTETT CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Július
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek