2018. augusztus 21. kedd

Hálát adok értetek Istennek mindenkor, azért a kegyelemért, amely nektek a Krisztus Jézusban adatott. Mert a vele való közösségben mindenben meggazdagodtatok, minden beszédben és minden ismeretben, amint a Krisztusról való bizonyságtétel megerősödött bennetek. Azért nincs hiányotok semmiféle kegyelmi ajándékban, miközben a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenését várjátok, aki meg is erősít titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus napján. Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre.

1Kor 1,4-9.

VALÓDI KINCS

Így szólt az Úr Abrámhoz látomásban: Ne félj, Abrám! Én vagyok a pajzsod: jutalmad igen bőséges. (1Móz 15,1)

Egy befektetésem, amely bőséges jövedelmet biztosított volna számomra, nem sikerült. Így új munka után néztem, amely ugyan szép jövedelemmel kecsegtetett, de tele volt kihívásokkal. Ahányszor csak feszültség merült fel a munkám során, sajnáltam, és bosszankodtam a korábbi veszteséges befektetés miatt, amely megóvott volna az efféle vesződésektől.
A napokban az istentisztelet alatt imádságban öntöttem ki a szívemet: "Uram, miért nem sikerült?" Isten nem válaszolt direkt módon, de elültetett bennem egy gondolatot: "Sarah, a legnagyobb kincsed én vagyok. A legértékesebb befektetésed az, ha a feléd megnyilvánuló hűségemről és jóságomról megemlékezel." Akkor értettem meg. Igen, "könnyebb" lett volna önmagamról gondoskodnom a befektetésem segítségével, mint olyan munkával, amely sokféle kényelmetlenséget okoz számomra. De Isten minden egyes napon segít, védelmet, biztatást és bölcsességet ad - valódi segítséget, amelyet le nem tagadhatok. Leginkább arra van szükségem, hogy a mi jó és hűséges Istenünk velem legyen. Nincs annál értékesebb, mint tapasztalatból tudni, hogy Isten megbízható.

Imádság: Drága Istenünk, segíts bízni abban, hogy a te hűséged örökké tart! Ámen.

Semmi sem értékesebb Isten szereteténél és hűségénél.
Sarah Eom (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHÉZ MUNKAKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DOLGOZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek