2018. augusztus 23. csütörtök

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,8-9.

ELTORZULT LÁTÁS

Nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,14)

Egy fekete pikkelyszerű alak jelent meg a látóteremben. Felugrottam, ahogy tenyeremmel odakaptam, de a fekete folt csak lebegett tovább. Vizet fröcsköltem a szemembe és dörzsöltem, de az árnyék ottmaradt, és úgy tűnt, hogy tovább terjed. Késő este már olyan érzésem volt, mintha villámok cikáznának a szemem sarkában.
Féltem, hogy retinaszakadásom vagy leválásom van, ezért felvettem a kapcsolatot az orvosommal. Miután megvizsgálta a szemem, megállapította, hogy úszkáló foltok zárják el az útját a szemembe érkező fénynek, melyek árnyékot vetnek a retinára. Szerencsére a retinám nem károsodott. Azt tanácsolta, hogy a figyelmemet ne a foltokra fókuszáljam, hanem nézzek keresztül az árnyékon. Ha a foltokra összpontosítok, az idegingerületek arra irányulnak, tovább torzítva a látásomat. Az agy úgy működik, hogy azt erősíti fel, amire fókuszálunk.
Elgondolkodva, egy lelki igazságot fedeztem fel. Ha a negatív dolgokra, zúgolódásra és panaszkodásra összpontosítok, csak a rosszat látom. Ha viszont úgy döntök, hogy a figyelmemet Jézusra összpontosítom imádsággal, hálaadással és bibliaolvasással, akkor látásom kitisztul. Képes leszek arra, hogy a körülményeken túl Isten nagyságát és jóságát meglássam.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy rád és a te akaratodra figyeljünk! Ámen.

Ma Isten jóságára összpontosítok.
Joanie Shawhan (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MEGGYENGÜLT A LÁTÁSA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek