2018. augusztus 25. szombat

Jézus felemelve a hangját ezt mondta: "Aki hisz énbennem, az nem énbennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem; és aki lát engem, az azt látja, aki elküldött engem. Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben. Ha valaki hallja az én beszédeimet, és nem tartja meg azokat, én nem ítélem el azt; mert nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem. Aki elvet engem, és nem fogadja el az én beszédeimet, annak van ítélő bírája: az az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon. Mert én nem magamtól szóltam, hanem aki elküldött engem, maga az Atya parancsolta meg nekem, hogy mit mondjak, és mit beszéljek. Én pedig tudom, hogy az ő parancsolata örök élet. Amit tehát én mondok, úgy hirdetem, ahogyan az Atya mondta nekem."

Jn 12,44-50.

VAKON KÖVETNI

A juhok követik, mert ismerik a hangját. (Jn 10,4)

Budapest számomra ismeretlen helyszínére mentem megbeszélésre. A telefonom két rövid utat is adott. Biztonsági játékosként azt választottam, amit térképről picit ismertem, de használtam a GPS hangját is. Visszafelé beütöttem az ismeretlen útvonalat, hogy újat tanuljak. Próbáltam a hangra figyelni, a telefonom az ülésen volt, térképet nem láttam. Csak egy hibát vétettem: mikor azt mondta a GPS hang, hogy fordulj jobbra, majd balra; én le is tértem a pályáról a jobb sávba, de végül mégis rossza sávba kerültem.
Csend lett, én mérges lettem magamra, és vártam, hogy az újratervezett útvonalat meghallhassam. Közben eszembe jutott az eltévedt bárányka, akit sose értettem, miért is hagyta ott a pásztort? Ott, a kocsimba zárva szembesültem vele: egy pillanatnyi rossz döntés, és én is bolyongok, mint a bárányka, és nem látom a jó utat. A GPS az egészet látja, nekem nincs lehetőségem menet közben térképet tanulmányozni, hogy figyelmetlenségemet korrigáljam. A jó pásztor magasabbról több mindent lát, mint bárányai. Sokszor más döntéseimben is a saját fejem után megyek, későn látva tévedésemet. Jó volna csak az igei útmutatást figyelnem, csak Isten hangját követni, hiszen ő mindig a jó úton akar vezetni a mennyei cél felé.

Imádság: Atyánk köszönjük, hogy olvashatjuk, hallhatjuk szent szavadat, és utat készítettél nekünk Fiad által. Ámen.

Tudom-e vakon követni Isten igéjét?
Nagyné Pál Tünde (Felsőpakony, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK ISTENT KERESŐ BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek