2018. augusztus 26. vasárnap

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Ki a nagyobb a mennyek országában?" Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be."

Mt 18,1-5.

GYERMEKI SZEMMEL

Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. (Mt 18,3)

Fiammal, Andréval éppen az orvosi rendelőben várakoztunk, amikor egy idős nő és a fia belépett, és leült mellénk. A fiú szellemileg sérült volt, és ötven év körülinek tűnt. Amikor a nő felállt, és mindössze néhány pillanatra magára hagyta a fiát, az elkezdett önkéntelenül mozogni és hangokat kiadni. André csak nézte a férfit, és kérdezte tőlem, hogy mi történik. A gyors válasz ebben a pillanatban nem elégítette volna ki a fiam kíváncsiságát, így tehát diszkréten azt mondtam, hogy majd később válaszolok. Abban a pillanatban a férfi üdvözlésképpen kezet nyújtott Andrénak, és így szólt: "Szia". André megfogta a kezét, üdvözölte, majd felém fordult és ezt mondta: "Mama, tudom, mi ez". "Tényleg?" - kérdeztem habozva. "Ó, igen. Csak a beszéddel van egy kis gondja, ez minden".
Jézus ma idézett szavai aznap nagyon valóságosak lettek számomra azáltal, amit a fiam tett. Meglepődtem, hogy ebben a rövid beszélgetésben André nem ítélkezett, és nem foglalkozott azokkal a dolgokkal, amelyekkel a felnőttek. A fogyatékossága helyett André az embert látta ebben a férfiban. Hiszem, hogy Jézus ugyanerre hív bennünket is.

Imádság: Reménység Istene, add nekünk a megértés ajándékát, hogy gyermeki szemmel lássunk, és megtanuljuk felismerni az embert teremtményedben! Ámen.

Sokat tanulhatok a gyermekektől Isten országáról.
Lilliam Hernández (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek