2018. augusztus 28. kedd

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

AZ ISTEN SZERETET

Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van. (1Jn 4,7a)

Egy kedves középiskolai barátnőm okos volt, melegszívű és figyelmes; de nem volt boldog. Egyik reggel nem jött iskolába. Később megtudtam, hogy véget vetett az életének. Szinte megsemmisültem. Több kérdés is átfutott az agyamon. Mi lett volna, ha gyakrabban látogatom meg? Tehettem volna érte valamit? Hogy nem vettem észre a probléma jeleit?
Az iskolámban sokan bűnnek tartották barátnőm öngyilkosságát. Én a Bibliából és a gyülekezetben azt tanultam, hogy az Isten a szeretet. Nem gondoltam, hogy egy szerető Isten elítélné a barátnőmet, mert az nem bírta elviselni élet súlyát. Bűnösnek, összezavarodottnak és ijedtnek éreztem magam.
A főiskolán részben azért választottam a keresztény tanulmányokat, hogy az Istennel kapcsolatos kérdéseket feltárjam. Még mindig nincs mindenre válaszom. Mégis, szenvedélyesen akarom hirdetni Isten feltétel nélküli szeretetét és korlátlan megbocsátását. Isten ugyanúgy szeret minket fájdalmainkban és örömeinkben, életünk jobb és rosszabb időszakaiban.
Középiskolásként nem voltam elég bátor vagy biztos abban, hogy kijelentsem, Isten mélységesen szerette a barátnőmet. Most azonban bizton állítom, hogy a szeretet erősebb minden megbélyegzésnél, ítéletnél vagy félelemnél. Az Isten szeretet!

Imádság: Istenünk, add, hogy szavaink és cselekedeteink tükrözzék nagy szeretetedet most és mindörökké! Ámen.

Isten ugyanúgy szeret a fájdalom, mint az öröm idején.
Hwa-Young Chong (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÖNGYILKOSSÁGOT FONTOLGATNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek