2018. augusztus 29. szerda

"Nem jó fa az, amely rossz gyümölcsöt terem, és viszont nem rossz fa az, amely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fát a gyümölcséről lehet megismerni. Hiszen tüskebokorról nem szednek fügét, csipkebokorról sem szüretelnek szőlőt. A jó ember szíve jó kincséből hozza elő a jót, és a gonosz ember a gonoszból hozza elő a gonoszt. Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj. Miért mondjátok nekem: Uram, Uram, ha nem teszitek, amit mondok?"
"Aki hozzám jön, hallja beszédeimet, és azok szerint cselekszik: megmutatom nektek, kihez hasonló. Hasonló ahhoz a házépítő emberhez, aki leásott, mélyre hatolt, és a kősziklára alapozott: amikor árvíz jött, beleütközött az áradat abba a házba, de nem tudta megingatni, mert jól volt megépítve. Aki pedig hallotta beszédeimet, de nem azok szerint cselekedett, az hasonló ahhoz az emberhez, aki alap nélkül a földre építette a házát: beleütközött az áradat, és azonnal összeomlott az a ház, és teljesen elpusztult."

Lk 6,43-49.

LELKI GYÜMÖLCS

Minden fát a maga gyümölcséről ismernek meg. (Lk 6,44)

Mielőtt elindultam a szolgálat útján, a gyülekezet tagjainak egy bizottsági ülésen kérdésekre kellett válaszolniuk a hitemmel kapcsolatban. Az egyik így hangzott: Van-e Iannak lelki gyümölcse? Korábban soha nem értettem igazán, mit ért Jézus a fenti igevers alatt, de a kérdés segített újra elgondolkodni rajta.
Amikor egy kereskedelmi cégnél dolgoztam, az egyik munkatársam mindig mosolygott, sokat nevetett, jó volt a közelében lenni. Mindenki szerette a lelkületéért. Egyszer egy hivatalos hívást bonyolítottam, és az ügyfél a vonal másik végén tiszteletlen volt velem. Amikor a hívás után megfogalmaztam dühömet és indulatomat, a kolléga bejött a szobámba és ezt mondta: "Nekem is voltak már ilyen hívásaim. Ilyenkor gyorsan Jézushoz imádkozom, mosolygok, és utána újra telefonálok." Akkor világos lett számomra, hogy miért vonzódik mindenki ehhez az emberhez. A Krisztussal való szoros közösség gyümölcsét teremte, és sokan vágytak az effajta lelki erőre.
Munkatársam példáján keresztül kezdtem megérteni, mit jelentenek Jézus szavai: "minden fát a maga gyümölcséről ismernek meg", és elgondolkodtam, mit mond ez számomra, mint lelkész számára. A bajban láthatják mások a "gyümölcsünket" a kedvességünkből, együttérzésünkből, és abból a békességből, amit Isten jelenléte jelent az életünkben.

Imádság: Istenünk, segíts megragadni minden alkalmat a veled való közösség gyümölcseinek megosztására! Ámen.

Milyen "gyümölcsöt" szeretnék ma megosztani másokkal?
Ian Bailey (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KEZDŐ LELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek