2018. augusztus 31. péntek

Egy asszony pedig, aki tizenkét éve vérfolyásos volt, sok orvostól sokat szenvedett, mindenét ráköltötte, de semmi hasznát sem látta, hanem még rosszabbul lett; amikor meghallotta, amit Jézusról beszéltek, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját, mert így gondolkodott: "Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok." És azonnal elapadt a vérzés forrása, és érezte testében, hogy kigyógyul a bajából. Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: "Ki érintette meg a ruhámat?" Tanítványai így feleltek: "Látod, hogyan tolong körülötted a sokaság, és azt kérdezed: ki érintett meg engem?" Jézus erre körülnézett, hogy láthassa azt az asszonyt, aki ezt tette. Az asszony pedig, mivel tudta, mi történt vele, félve és remegve jött elő; leborult előtte, és elmondta neki a teljes igazságot. Ő pedig ezt mondta neki: "Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges."

Mk 5,25-34.

A TÖMEGBEN

Jézus észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: Ki érintette meg a ruhámat? (Mk 5,30)

Egy New York-i vakáció alatt bementem a St. Patrick székesegyházba, gondolván, ez egy csendes hely, ahol imádkozhatok a vásárlással és múzeumlátogatással teli nap közepén. A templom azonban sokkal inkább egy kiállító csarnoknak tűnt, mint istentiszteleti helynek. Emberek jártak körbe, közben fényképezőgépükkel kattintgattak. Egyesek társaiknak a szobrokat és a festett üvegablakokat mutogatták. A boltívek alatt kis csoportok álltak, megvitatva a különböző műtárgyakat.
Ahogy becsusszantam egy padba, azon gondolkodtam, vajon megtalálhatom-e itt Istent ennyi zaj és mozgás közepette? Aztán eszembe jutott az asszony, aki a sokaság között átverekedte magát, hogy megérinthesse Jézus ruhájának szegélyét. Márk elmondja, hogy az emberek minden oldalról lökdösték Jézust. De, amikor gyógyító erő áramlott ki belőle, azt kérdezte: "Ki érintette a ruhámat?". Az asszony leborult előtte, és Jézus úgy fogadta, mint egy dicséretre érdemes személyt.
A történet segített megértenem, hogy a zaj és a zavaró körülmények nem akadályozhatják meg istentiszteletemet. Jézus tudja, hogy ott vagyok, és meghallja imádságomat még a beszédes látogatók között is.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük, hogy velünk vagy a zsúfolt és csendes helyeken is. Segíts emlékeznünk, hogy semmi sem választhat el minket tőled! Ámen.

Semmi sem akadályozhat meg, hogy Istennel időt töltsek.
Zoe Hicks (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek