2018. október 1. hétfő

Ki hitte volna el, amit hallottunk, ki előtt volt nyilvánvaló az ÚR hatalma?
Mint vesszőszál, sarjadt ki előttünk, mint gyökér a szikkadt földből. Nem volt neki szép alakja, amiben gyönyörködhettünk volna, sem olyan külseje, amiért kedvelhettük volna.
Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele.
Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta.
Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg.
Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az ÚR őt sújtotta mindnyájunk bűnéért.
Amikor kínozták, alázatos maradt, száját sem nyitotta ki. Mint a bárány, ha vágóhídra viszik, vagy mint a juh, mely némán tűri, hogy nyírják, ő sem nyitotta ki száját.
Fogság és ítélet nélkül hurcolták el, de kortársai közül ki törődött azzal, hogy amikor kiirtják a földön élők közül, népe vétke miatt éri a büntetés?!
A bűnösök közt adtak sírt neki, a gazdagok közé jutott halála után, bár nem követett el gonoszságot, és nem beszélt álnokul.
Az ÚR akarata volt az, hogy betegség törje össze. De ha fel is áldozta magát jóvátételül, mégis meglátja utódait, sokáig él. Az ÚR akarata célhoz jut vele.

Ézs 53,1-10.

GYÓGYÍTÓ IGE

Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. (Ézs 53,4)

Tizenkét évvel ezelőtt krónikus maláriát diagnosztizáltak nálam. Hetente kellett kezelésre járnom a kórházba, és nagyon el voltam keseredve. Nem sokkal ezután egy kollégám elhívott egy gyülekezeti istentiszteletre. Először kicsit féltem tőle, de a férjem meggyőzött, hogy menjek el. Az énekek, amiket az igehirdetés előtt énekeltek, mélyen megérintették a szívemet. Azután a lelkész az Ézs 53 alapján arról prédikált, hogyan gyógyítja meg az Úr minden betegségünket. Attól a pillanattól kezdve megváltozott az életem, és teljesen átadtam magam Istennek.
Megtanultam új módon imádkozni. Azóta a gondjaimat Isten elé viszem, és a kétségbeesés eltűnt. Sokszor kaptam választ az imáimra. Isten megőrizte a szívemet és a gondolataimat Jézus Krisztusban. A gyógyszerek segítettek, és felépültem a betegségemből. De ami igazán kivezetett engem a sötétségből, az az Isten világos beszéde volt.

Imádság: Köszönjük, Urunk, a te gyógyulást és világosságot adó szavadat. Ámen.

A Szentírás reménységet ad a nehéz időkben.
Madalena Manuel Simao (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK A MALÁRIÁBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Március
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek