2018. október 3. szerda

A szentségtörő és vénasszonyos meséket pedig utasítsd el, inkább gyakorold magad a kegyességben, mert a test sanyargatásának kevés a haszna, a kegyesség pedig mindenre hasznos, mert megvan benne a jelen és a jövendő élet ígérete. Igaz beszéd ez, és teljes elfogadásra méltó; hiszen azért fáradunk és küzdünk, mert az élő Istenben reménykedünk, aki üdvözítője minden embernek, de leginkább a hívőknek.

1Tim 4,7-10.

HIT EDZÉS

A test sanyargatásának kevés a haszna, a kegyesség viszont mindenre hasznos. (1Tim 4,8)

A főiskolai testnevelés órán tanultuk, hogy három féle súlyzós edzés létezik, három különböző cél elérésére. A kis súly nagy ismétlésszámmal izom-állóképesség fejlesztő, a közepes súly kevesebb ismétléssel izomtömeg -, míg a nagy súly kevés ismétléssel izomsűrűség növelő. Megértettem, hogy az emberek teljesen különbözőképpen lehetnek erősek. Például egy nyurga, de erős lábú maratoni futó ugyanolyan keményen edz, mint a nagyobb és izmosabb testépítő, pedig első pillantásra teljesen különbözőnek látszanak.
A kurzus óta én is belevetettem magam a testedzésbe, de az eredmény meglepett. Nem nőttem, és nem fogytam, mégis kezdtem egyre jobban érezni magam a testemben. Felfedeztem, hogy a napi lelki gyakorlatokon keresztül egyre közelebb kerültem Istenhez, és egyre jobban érzem az ő jelenlétét.
Mi, akik Krisztus testének tagjai vagyunk, az ismeret keresésével és a próbák megtapasztalásával mindannyian edzésben vagyunk. Néhányunknak tudásbeli erősségeink vannak, míg másoknak rendíthetetlen hitet adott az Istennel való személyes találkozás. Bár vannak, akik súlyt emelnek, mások maratonit futnak, mindannyian az egy igaz Istentől kapjuk az erőt.

Imádság: Urunk, köszönjük az egyedi lelki erősségeinket. Add, hogy másokat is szeretni tudjunk adottságaikért! Ámen.

A fizikai egészség akkor nyer örök értéket, ha a lelki egészséget segíti elő.
Jeff Grogan (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ATLÉTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek