2018. október 15. hétfő

Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz egy krajcárt. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije csak volt, az egész vagyonát."

Mk 12,41-44.

NAGYLELKŰ ADAKOZÁS

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten. (2Kor 9,7)

Lelkipásztorunk nemrégiben arra ösztönzött minket, hogy fedezzük fel a nagylelkűség és az adakozás áldásának mélységeit. 15 napon keresztül újabb és újabb feladatokat kaptunk, amelyek segítettek felfedezni a nagylelkűség ajándékát.
Ezalatt szüleim házasságának korai évei jutottak eszembe, amikor pénzhiánnyal küszködtek alacsony jövedelmük, szemináriumi kiadásaik, családi betegség és egy összetört gépkocsi miatt. Egy imaórán valaki felállt, és a közösségben egy családról beszélt, ahol nagy nehézségek vannak, és segítségre van szükség. Apámnak csupán két dollárja volt, de szeretetteljes és nagylelkű szívvel felajánlotta mindet a szükségben lévő családnak. A következő napon megdöbbenve tudta meg, hogy éppen a mi családunknak gyűjtötték a pénzt.
Hálás vagyok édesapám önfeláldozó példájáért. Ennél is kiemelkedőbb, amit Urunk, Jézus Krisztus mutatott be, mint a nagylelkűség abszolút példáját. Amikor olyan lehetőségek adódnak, amihez idővel vagy anyagiakkal hozzá tudok járulni, ezekre az önzetlen példákra gondolok, és igyekszem örömteli, hálás szívvel adni.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy soha ne vegyük magától értetődőnek mindazt, ami tőled jön! Adj nekünk nagylelkű szívet, miközben másoknak szolgálunk! Ámen.

Amikor felismerem Isten áldásait, nagylelkűbb tudok lenni.
Joy Freeman Buff (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÖRÖMMEL TUDJUNK ADAKOZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek