2018. október 16. kedd

Amikor Jézus az egyik városban járt, egy leprával borított ember meglátva őt, arcra borult, és kérte: "Uram, ha akarod, meg tudsz tisztítani engem." Erre Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és így szólt: "Akarom, tisztulj meg!" És azonnal letisztult róla a lepra. Ő pedig megparancsolta neki: "Senkinek ne mondd el ezt, hanem menj el, mutasd meg magadat a papnak, és ajánlj fel áldozatot megtisztulásodért, ahogyan Mózes elrendelte, bizonyságul nekik." De a híre annál jobban terjedt, és nagy sokaság gyűlt össze, hogy hallgassák, és meggyógyítsa őket betegségeikből.

Lk 5,12-15.

JÉZUS HATALMA

De a híre annál jobban terjedt, és nagy sokaság gyűlt össze, hogy hallgassák, és meggyógyítsa őket betegségeikből. (Lk 5,15)

A mai igeszakaszban egy fájdalmas és (abban az időben) gyógyíthatatlan betegségben szenvedő emberről olvasunk. A lepra hatásai (most Hansen betegségnek hívják) mindenki számára komolyak és egyértelműek voltak. Azok, akik ebben szenvedtek, nemcsak fizikai kínokat álltak ki, de a családjuktól és a közösségtől is elválasztották őket. Amikor Jézus meggyógyította a leprásokat, megmutatta, hogy hatalma még ezt a csapást is legyőzi.
Jézus jelenléte jó hír volt a leprás számára. Csak mert az Úr ott volt, az ember reménységet nyert, valamit, amit már régen elvesztett. "Uram, ha akarod, megtisztíthatsz" - kiáltotta a beteg. Ahogy a földön csúszott, az mély szenvedést és fájdalmat jelzett. S oka volt rá, hogy így érezzen. Mégis, hitt abban, hogy Jézus meggyógyíthatja őt.
Ez a jó hír ma is érvényes. Az Úr jelenlétében mindig van reménységünk. Bármilyen gonddal, fájdalommal vagy problémával megyünk hozzá, Jézusnak van hatalma felette.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük gyógyító hatalmadat az életünkben. Add a te erődet az élet kihívásaihoz! Ámen.

Jézusban reményt nyerhetünk a gyógyulásra.
Antonio Wilson (Inhambane, Mozambik)

IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek