2018. október 17. szerda

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,8-11.

KÜLÖNLEGES AJÁNDÉKOK

Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. (1Pt 4,10)

Édesanyámnak adománya volt a vendéglátás. Még ha nagyon kevés pénzünk volt is, spagettis vacsorát készített sok tésztával, ízletes szósszal és egy kis hússal. Nagy adag zöldsalátát és finom süteményt is készített hozzá. Néha akár 15 vendég is összezsúfolódott kis otthonunkban ebédre. Én is megpróbáltam ilyen jó háziasszony lenni, de kudarcot vallottam. Csodálom édesanyám tehetségét, de ebből nekem nem jutott.
Én viszont egyidejűleg 30 felnőttet tanítok angolul. Mind-annyian más országokból jöttek, sokan általam nem ismert nyelven beszélnek. Bibliát, spanyolt és amerikai jelnyelvet is tanítottam már. Az én erősségem a tanítás. Amíg az étel helyett információkkal etethetem az embereket, jól megy a dolog. Amikor abbahagytam anyukám utánzását, s elkezdtem használni az Istentől kapott talentumaimat, nyugodtabbá és magabiztosabbá váltam. Rájöttem, hogy mindnyájunknak egyéni képességeink vannak, amelyekkel Istent és egymást szolgálhatjuk.

Imádság: Drága Urunk, segíts felismernünk egyéni képességeinket, melyeket elrejtettél bennünk. Hadd használjuk ezeket a te szolgálatodban! Ámen.

Egyedi ajándékot kaptam Istentől.
Mary Hunt Webb (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK A NYELVTANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Október
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek