2018. október 20. szombat

Történt azokban a napokban, hogy kiment a hegyre imádkozni, és Istenhez imádkozva virrasztotta át az éjszakát. Amikor megvirradt, odahívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt, akiket apostoloknak is nevezett: Simont, akit Péternek nevezett el, Andrást, a testvérét, Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást, Jakabot, az Alfeus fiát és Simont, akit Zélótának neveztek, Júdást, a Jakab fiát, és Júdás Iskáriótest, aki árulóvá lett.

Lk 6,12-16.

REJTEKHELYEM

Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. (Zsolt 32,7)

Néhány éve többféle gonddal küzdöttem. Nem tudtam, mit tegyek, és senkivel nem tudtam beszélni. Elhatároztam, hogy keresek egy csendes helyet, és minden gondomat Istennek mondom el. Egy csendes szobát választottam házunk második emeletén. Ott leültem és elkezdtem imádkozni. Elkezdtem Istennel beszélni mindenről, ami történt; bölcsességet és tanácsot kértem tőle. Előtte szívem félelemmel és aggodalommal volt tele, de abban a szobában nyugalmat éreztem, és Isten jelenléte töltötte be a szívemet. Tudtam, hogy az Úr sosem hagy egyedül.
Az a szoba a mai napig a csendes helyem. Ott imádkozom, olvasom a Bibliát, és hangosan énekelek Istennek. Bár csendes szobám különleges a számomra, az Isten jelenléte még különlegesebb. Bármilyen helyzettel vagy körülménnyel szembesülök, akár örömteli, akár szomorú, menedéket találok Isten jelenlétében.

Imádság: Istenünk, bármi is történik az életünkben, te vagy a reménységünk és az erőnk. Nem kell aggódnunk, mert benned lelkünk nyugalmat talál. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4)

Bármi történik, Isten az én menedékem.
Meliana Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VESZÉLYBEN VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek