2018. október 22. hétfő

Történt egyszer, hogy valahol Jézus imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: "Uram, taníts minket imádkozni, mint ahogy János is tanította a tanítványait." Ő pedig ezt mondta nekik: "Amikor imádkoztok, ezt mondjátok:
Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod.
A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként.
És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vigy minket kísértésbe."
Azután így szólt hozzájuk: "Ki az közületek, akinek van egy barátja, és elmegy hozzá éjfélkor, és ezt mondja neki: Barátom, adj nekem kölcsön három kenyeret, mert útról érkezett egy barátom, és nincs mit elébe tegyek; - és az így válaszolna belülről: Ne zaklass engem, az ajtó már be van zárva, és velem együtt gyermekeim is ágyban vannak; nem kelhetek fel, hogy adjak neked! Mondom nektek, ha nem is kelne fel, és nem is adna neki azért, mert barátja, tolakodása miatt fel fog kelni, és megadja neki, amire szüksége van." "Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik."

Lk 11,1-10.

PÁL IMÁJA

Szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen megismerjétek az ő akaratát minden lelki bölcsességgel és belátással, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan. (Kol 1,9)

Legutóbbi atlantai látogatásomkor lányom, Tonya, megmutatta nekem azokat a kis kártyákat, amelyeket utazása során szokott idegenek kezébe adni. Ez áll rajtuk: "Ma imádkoztam önért." Teljesen le voltam nyűgözve! Adott nekem is néhányat, és elkezdtem ugyanazt gyakorolni. Nagyon megörvendeztetett az első reakció. Az orvosnál a recepciós ezt mondta: "Köszönöm, ma nehéz napom volt. Itt tartom ezt a kártyát magam mellett."
Ez a megtapasztalás segített, hogy átgondoljam, hogyan imádkozom másokért. Pál úgy imádkozott a kolossébeliekért, hogy soha nem találkozott velük. Vajon mit imádkozhatott? Elmondja, hogy azért imádkozott, hogy ezeket az idegeneket elsőként töltse be Isten akaratának ismerete, és hogy "élhessenek az Úrhoz méltóan."
Mindnyájunknak szüksége van imádságra. Persze, mindig kereshetjük, hogyan imádkozhatunk másokért különleges szükségeikben, például álláskeresésben, tévelygő gyermekeik miatt vagy egészségük javulásáért. Amikor bizonytalanok vagyunk, hogy mit imádkozzunk, emlékezzünk Pál imádságára.

Imádság: Atyánk! Köszönjük, hogy meghallgatod imádságainkat azokért, akik ma szenvednek. Kérjük, légy velük hatalmaddal. Ámen.

Kire szakítok ma időt, hogy imádságban hordozzam?
David Jones (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek