2018. október 23. kedd

Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje.
Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus, mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is.

1Jn 1,8-2,2.

MEGVOLT MINDENE

Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem. (Zsolt 32,5)

Miközben figyeltem a bibliatanulmányozó csoport többi résztvevőjét, azon tűnődtem, vajon mi hozta őket a Dávid királyról szóló beszélgetésre. Néhányan Dávidhoz hasonlóan vezetők voltak, mások pedig nagyszerű zenészek. Vajon van-e közöttük, aki Dávidhoz hasonlóan költeményeket is ír?
Magamban csodáltam Dávidot, hogy milyen tehetséges volt, és azt kívántam, bárcsak Isten engem is olyan kiemelkedő tehetséggel és jellemvonásokkal áldott volna meg, mint őt. Biztos voltam abban, hogy semmi közös nincs bennünk. A 13 hetes tanulmányozás végére nézőpontom megváltozott. Megtanultam, hogy tehetsége és képességei ellenére Dávid rossz döntéseket is hozott. Mégis, Dávid király kellő alázattal rendelkezett ahhoz, hogy beismerje bűnét, vállalja felelősségét, és elfogadja a következményeket. A szörnyű veszteségek és próbatételek után ő az igaz istendicséret útját választotta, és Isten útmutatását kérte minden további lépésében.
Meglepetésemre a bibliatanulmányozás rávilágított arra, milyen sok közös vonásunk van Dáviddal. Hozzá hasonlóan az én életem is időnként egy fájdalmas utazás, amely végül mégis győzelmessé válik, amikor Isten hűséges ígéreteire támaszkodom, hogy azok vezéreljék és megmentsék az életemet.

Imádság: Urunk, segíts, hogy ne másokhoz hasonlítgassuk magunkat, hanem a veled való kapcsolatra figyeljünk! Ámen.

Hibáim ellenére Isten nagylelkűen szeret engem.
Prudence Schofield (Maine, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek