2018. október 26. péntek

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,8-10.

ISTEN MŰALKOTÁSAI

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

A legfiatalabb lányunk tehetséges foltvarró. Miután hallotta, ahogy a fenti efézusi versekről beszélek, mosolyogva mondta, hogy a takaró egy hasznos műalkotás. Ahogy belegondoltam, hogyan készítik és használják ezeket a paplanokat, rájöttem, hogy igaza van. A takaró céljától függően a foltvarró megválasztja az anyagokat, a szabásmintát, a méretet, és az egész mű összetételét. Bár sok paplan készül dísztárgyként - a mi otthonunkban is ki van téve több a lányunk által készített darabokból -, a legtöbb mindennapi használatra van tervezve. Egyet az ágyunkra terítettünk, néhány kisebbet pedig a hűvös téli estéken használunk, hogy betakarjuk vele magunkat. Egyiket a férjem különösen szereti, ez flanelből készült.
Akár a foltvarró mester, aki alaposan megtervezi a takarókat, Istenünk is kifejezetten azokért a jó cselekedetekért teremtett minket, amelyek saját, egyéni készségeinknek és adottságainknak megfelelnek. Isten szeretettel és hittel ajándékozott meg. A mi felelősségünk, hogy az általa kijelölt úton járjunk, és elérjük azokat az embereket, akiket az utunkba helyezett. Azért vagyunk, hogy Istent szolgáljuk, mint hasznos műalkotások.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy művészien megteremtettél bennünket. Segíts, hogy adottságainkat használva másokat szereteteddel szolgáljunk. Ámen.

Isten azért teremtett, hogy hasznos műalkotás legyek.
Sara Powell (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FOLTVARRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Október
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek