2018. október 29. hétfő

Mózes folytatta a beszédet egész Izráelhez e szavakkal. Ezt mondta nekik: Százhúsz esztendős vagyok már, nem tudok tovább veletek együtt járni-kelni. Az ÚR is megmondotta nekem: Nem kelhetsz át a Jordánon! Az ÚR, a te Istened maga kel át előtted, és kipusztítja azokat a népeket, és te meghódítod őket. Józsué kel majd át előttetek, ahogyan megmondotta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Hatalmatokba adja őket az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,1-8.

BÍZZ AZ ÚRBAN

Benned bíztak őseink, bíztak, és megmentetted őket. (Zsolt 22,5)

Szeretem a jól végződő történeteket, ahol minden probléma megoldódik, kibogozódnak a kusza szálak, és utána mindenki boldogan él. Az én életemben is voltak megoldódó helyzetek, de szomorúságot is átéltem, amikor elveszítettem munkámat, tulajdonomat és szeretteimet. Az évek során rájöttem, hogy az életet inkább kalandnak, mint tündérmesének tekinthetjük.
Mózes életében is voltak csúcsok és mélységek. Gazdagságban nőtt fel, bűntényt követett el, idegen országba menekült, feleséget talált, és családja lett. Később visszatért szülőföldjére, hogy átvezessen egy zúgolódó népet a pusztán, és meghalt, mielőtt bemehetett volna az ígéret földjére. Útja során átélt megbecsülést és nehézséget is. Istennek engedelmeskedett és benne bízott. A megpróbáltatásokkal bátran nézett szembe.
Az életben az út sokszor rögös, minden fordulónál kihívások várnak, és a vidám megoldások egyáltalán nem garantáltak. Jelenleg épp egészségügyi problémával küszködök, és fogalmam sincs, mi fog történni. De ha Mózes példáját követem, tudom, hogy Isten velem lesz. Ha megfogadjuk Mózes Józsuénak adott tanácsát, és bátorságot merítünk abból, hogy Isten velünk van, akkor lesz erőnk a nehézségek elviseléséhez. Ha úgy döntünk, hogy bízunk és engedelmeskedünk, megtapasztaljuk, hogy érdemes Isten hűségében hinni.

Imádság: Drága Atyánk, segíts bízni hűséges ígéretedben, hogy bármit hoz az élet, te velünk vagy. Ámen.

Bármit hoz az élet, bízhatok Isten hűségében.
Lynn Karidis (Michigan, USA

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ISTENBEN AKARNAK BÍZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek