2018. október 31. szerda

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

KAPCSOLAT ISTENNEL

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata. (Róm 12,2)

Néhány évvel ezelőtt annyira lefoglalt a ház körüli munka, az egyházi találkozókra járás, a szükségben lévők segítése és sok egyéb feladat, hogy a legfontosabbat hanyagoltam el: az Istennel való kapcsolatot. Nem azért volt ez, mintha elfeledkeztem volna Istenről. Ellenkezőleg, nélküle nem is tudtam egy napot sem végigcsinálni. Megállás nélkül imádkoztam sokakért, és megszokásból az Istennel való kapcsolatomért is. De szétforgácsolt a sok elvégzendő feladat. Nem tudtam elegendő időt Istennel tölteni, hogy érezzem közelségét, és feltöltődjek.
A mai olvasmányban Mártának sem volt ideje az Úrral lenni, mert sok mindenért aggódott és nyugtalankodott, és elfelejtette a "jó részt" (Lk 10,41-42). Elkeserített a gondolat, hogy Mártához hasonlóan cselekszem én is.
Bármikor elfoglalhatjuk magunkat sok mindennel, amiről úgy gondoljuk, hogy Isten tetszésére van. Azonban épp azt hanyagoljuk el, ami a legfontosabb ahhoz, hogy közelebb kerüljünk Istenhez, és akaratát tegyük. Fontos, hogy miközben próbálunk Istennek szolgálni, az imádságra és bibliatanulmányozásra is odaszánjuk magunkat. Ez segít jobban megismerni őt és azt a szerepet, amit nekünk szán az ő országában.

Imádság: Istenünk, segíts a jobb részt választani, amit arra készítettél, hogy erősödjön a kapcsolatunk veled! Ámen.

Az Istennel töltött idő felkészít mások szolgálatára.
Leopoldina Joao Pedro (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELFOGLALTNAK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Október
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek