2018. szeptember 2. vasárnap

Ezt mondja az ÚR: A kegyelem idején meghallgatlak, a szabadulás napján megsegítlek. Megőrizlek és megajándékozom általad szövetségemmel népemet, hogy te állítsd helyre az országot, és oszd szét az elpusztult örökséget.
Mondd a foglyoknak: Jöjjetek ki! - a sötétségben levőknek: Jöjjetek a napvilágra! Útközben lesz élelmük, még a kopár hegyeken is lesz legelőjük.
Nem éheznek és nem szomjaznak majd, nem bántja őket a nap heve, mert az terelgeti őket, aki könyörült rajtuk, az vezeti őket forrásvizekhez.

Ézs 49,8-10.

AZ ÉLET VIHARAI

Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. (Zsolt 32,8)

Helyettes vezető vagyok egy nyári táborban Visconsinban, ahol a lányom, Emily vitorlázókat oktatott néhány évig. Egy nap lementem a tóhoz, hogy megnézzem, ahogy együtt vitorlázik a táborozókkal. Amikor megérkeztem, Emily hajója mintegy két mérföldre volt az öböltől, ahol én ültem. Figyeltem, amint Emily a széllel szembefordítva a hajót vitorlázott a tó egyik szélétől a másikig, míg befutott oda, ahol ültem.
Elnézve Emily aznapi vitorlázását, felismertem, hogy az élet hasonló lehet egy hajó irányításához. Életünk viharait, melyek szembejönnek velünk, nem tudjuk irányítani, de a nehéz helyzetekre adott válaszainkat igen, ahogy a vitorlázók szélbe állítják a vitorláikat és a kormányrudat, hogy elérjék céljukat. Nekünk, hívőknek, van egy navigátorunk, a Szentlélek, aki mindig jelen van, hogy vezessen és irányítson.
Emily aznapi útja csak egy rövid szakasz volt. Amikor viszont a vitorlázók nagyobb vízfelületen hajóznak, navigációs térképet használnak, amely mutatja az utat, hogy merre kell menniük, és mire kell ügyelniük. A mi navigációs térképünk a Biblia. Ahogy a Szentírásnak köszönhetően egyre növekszünk bölcsességben, egyre jobb hajósok leszünk, akik képesek irányban tartani a "hajót", bármerről is fújjon a szél.

Imádság: Atyánk, köszönjük Szentlelkedet, iránymutatónkat, aki segít tartani életünk jó irányát. Ámen.

A Szentlélek segít életünk irányításában.
Rick Jones (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A NYÁRI TÁBOROK SZEMÉLYZETÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek