2018. szeptember 3. hétfő

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.

1Thessz 5,16-18.

TÖKÉLETES BÉKESSÉG

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

Hazaérkeztem, és a kanapéra dobtam kézitáskámat. A főnököm az imént közölte, hogy az állásomat meg fogja szüntetni. Az iskolatanács egy hét múlva ül össze, hogy döntsön a tehetséges gyerekeknek szóló speciális program sorsáról, amelynek felépítésére nyolc évemet szántam. Keményen harcoltam az állásom-ért, de a költségvetés túl szoros volt. A főnök eldöntötte, hogy ezt a pénzt jobban fel lehet használni más területen.
Aznap éjjel csak forgolódtam az ágyamban. Eszembe jutott egy korábban olvasott áhítat, mely azt javasolta, bízzunk mindent Isten akaratára. Van-e bátorságom elmondani egy ilyen imádságot? Kész vagyok félretenni a jövőm feletti aggodalmaskodást és Istenben bízni? Ezen gondolkodtam, míg folytak az egyeztetések. Egy újabb csüggesztő nap után készen álltam: "Legyen meg a te akaratod!" - imádkoztam. "Uram, elfogadom, bármi a szándékod jövőmmel kapcsolatban". Nem gondoltam volna, hogy válaszul ekkora békesség tölt majd el.
Az iskolatanács összeült, és úgy döntöttek: megtartják a programomat, sőt, kiterjesztik azt. Ez egy csoda volt. De az is, amit tanultam ebből: bármi történik, békességem van Istennél.

Imádság: Mennyei Atyánk, amikor bizonytalan a jövőnk, segíts követnünk Fiad példáját, aki így imádkozott: "Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." (Lk 22,42) Ámen.

Ha átadom az életemet Istennek, békességet nyerek.
Ginny Neil (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A PEDAGÓGUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek