2018. szeptember 4. kedd

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

KÖRÜLÖLELŐ SZERETET

Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk: az ő népe és legelőjének nyája. (Zsolt 100,3)

A legmegkapóbb juhakol, amit életemben láttam, egy füves puszta mélyedésében húzódott meg. A hatalmas kör alakú építmény, mely a környék szikladarabjaiból készült, védelmet nyújtott a hideg téli szelek és a hó ellen. Jó hely a bárányoknak, hogy összebújjanak meleget keresve, és ahol a pásztor megtalálhatja és etetheti őket.
"Miért nem négyszögletesre építették?" - kérdezte fiatal barátom. Néhány pillanatig elgondolkodtam a válaszon: "Sokkal jobban ellenáll az akol így a szélnek" - feleltem. Kicsit jobban átgondolva még több meglátásom támadt ezzel kapcsolatban. Egy négyszögletes akolban néhány bárány a sarkokba szorulna, és a sarkok hidegek lehetnek. A juhistálló célja pedig, hogy meleg és biztonságosan körülölelő legyen.
Szerető Istenünk jelenléte is ilyen. Ilyen az Isten népének közössége is a gyülekezetben. Nincsenek sarkok! Isten szeretetében mindenki biztonságban van, készen arra, hogy engedelmesen új legelőkre induljon Isten hívó szavára. A szögletes megoldás az élet sok területén ésszerű lehet, de Isten körülölelő szeretete mindennél jobb.

Imádság: Drága Úr Jézus, emlékeztess, hogy gyülekezeti közösségünkben óvakodjunk a "hideg sarkoktól". Ámen.

Mindig felmelegszem Isten körülölelő szeretetében.
Colin Harbach (Anglia)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI OTTHONT KERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek