2018. szeptember 6. csütörtök

Van-e még egy olyan nemzet a földön, mint a te néped, Izráel, amelyért elment Isten, és kiváltotta, hogy az ő népe legyen, és nevet szerzett magának azzal, hogy nagy és félelmes dolgokat vitt véghez, amikor kiűzött nemzeteket és isteneket a nép elől, amelyet kiváltottál magadnak Egyiptomból? Így erősítetted meg magadnak népedet, Izráelt, hogy örökké a te néped legyen, te pedig, URam, az Istenük lettél. Most azért, URam Isten, tartsd meg örökké azt az ígéretet, amelyet szolgádnak és háza népének tettél, és tégy úgy, ahogyan ígérted! Akkor nagy lesz a te neved örökké, mert ezt mondják: A Seregek URa Izráelnek az Istene! Szolgádnak, Dávidnak a háza pedig szilárd lesz színed előtt. Te, ó Seregek URa, Izráel Istene, ezt a kijelentést adtad szolgádnak: Megépítem házadat! Ezért volt bátorsága szolgádnak, hogy ilyen imádsággal imádkozzék hozzád. Valóban, Uram, ó, URam, te vagy az Isten, és igazak a te ígéreteid. Te ígérted szolgádnak ezt a jót. Áldd meg azért kegyelmesen szolgád házát, hogy örökké színed előtt legyen, mert te ígérted ezt, Uram, ó, URam! Mert a te áldásoddal szolgádnak háza örökké áldott lesz!

2Sám 7,23-29.

BIZALOM A VEZETŐBEN

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,5-6)

Észrevettem, hogyha autóban utazom, a viselkedésem aszerint változik, hogy ki vezeti éppen az autót. Sokszor úgy érzem, utasítást kell adnom a kanyarodáskor, figyelmeztetnem a zöldre váltott lámpára, vagy "nyomni a pedált" a szőnyegen, segítve fékezéskor a vezetőnek.
A kényszer a vezető utasítgatására az iránta való bizalom mértékétől függ. Nagyon könnyű például teljesen megbízni a feleségemben, aki jól vezet bármilyen autót bármilyen körülmények között, s ügyesen tájékozódik idegen városokban is. Ilyenkor teljesen kiengedek, és élvezem az utazást.
Bánt, hogy nincs mindig ilyen vagy még nagyobb bizalmam Istenben, a mindent tudó, mindenütt jelen lévő, és mindenható Teremtőmben és Uramban. Az évek múltával türelmetlenné váltam Istennel szemben, sokszor akartam a gázpedálra lépni, vagy megpróbáltam túl hamar kanyarodni. A fékre is ráléptem, pedig ő teljesen nyilvánvalóan küldeni akart.
Isten hatalmasabb, és sokkal megbízhatóbb, mint bárki bármilyen helyzetben. Ha ezt tudjuk, ellenállhatunk a késztetésnek, hogy a magunk értelmére támaszkodjunk. Ehelyett bízzunk Istenben, hagyatkozzunk rá, és élvezzük az utazást!

Imádság: Urunk, segíts emlékeznünk állandó biztatásodra, hogy bízzunk benned, és örömmel járjuk az utat! Ámen.

Isten az életem megbízható vezetője.
Wayne Schmedel (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANULÓ VEZETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek