2018. szeptember 7. péntek

Ekkor a titok lelepleződött Dániel előtt éjszakai látomásban, Dániel pedig áldotta érte a menny Istenét. Ezt mondta Dániel:
Isten neve legyen áldott örökkön örökké, övé a bölcsesség és a hatalom.
Ő szabja meg a különböző időket és alkalmakat. Királyokat taszít el, és királyokat támaszt. Ő ad bölcsességet a bölcseknek és tudományt a nagy tudósoknak.
Ő tárja fel a mélyen elrejtett titkokat; tudja, mi van a sötétségben, és nála lakik a világosság.
Magasztallak és dicsőítlek én téged, atyáim Istene, mert bölcsességet és erőt adtál nekem, és most tudtul adtad, amit kértünk tőled, tudtul adtad nekünk a király dolgát.

Dán 2,19-23.

ISTEN IGÉJÉNEK VILÁGOSSÁGA

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

A bibliatanulmányozó csoportunk Dániel könyvével kezdett foglalkozni. A vezetőnk javasolta, hogy minden héten tanuljunk meg kívülről egy szakaszt a fenti olvasmányból. Morgolódtam magamban; a memorizálás a fiataloknak való, az én agyam már nem így működik. Naponta olvastam a Szentírást, még most is emlékszem néhány, évtizedekkel ezelőtt megtanult igeversre. De újakat tanulni - nem voltam túl optimista.
Mégis nekifogtam. "Ha nem tudom memorizálni, a felette való elcsendesedés is hasznomra válik." Következő csendességeim elején a heti szakaszt többször elolvastam.
Kezdtem felfedezni a párhuzamot a mindennapi életem és az ige között. Elgondolkoztam a 21. versen a pompás őszi lombokat látva: "Ő szabja meg a különböző időket és alkalmakat". A következő versrészlet megvigasztalt a legutóbbi közel-keleti konfliktusra gondolva: "Királyokat taszít el, és királyokat támaszt". Amikor bölcsességet kértem egy döntésben, bátorított a következő ige: "Bölcsességet és erőt adtál nekem". Meglepetésemre, öt hét múltán, kívülről megtanultam az igeverseket.
Mindez néhány hónappal ezelőtt történt, és még mindig ezzel az igeszakasszal kezdem csendességemet. Nem csak Istenre figyelni segít, de emlékeztet, hogy az ige az életünkhöz szól.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük szavadat, amely naponként megvilágítja az utunkat. Ámen.

A Biblia megmutatja, hogyan látja Isten az életünket.
Lisa Stackpole (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJ BIBLIAOLVASÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek