2018. szeptember 8. szombat

Ők pedig ezt mondták neki: "János tanítványai gyakran böjtölnek és imádkoznak, ugyanígy a farizeusok tanítványai is; a tieid pedig esznek és isznak." Erre Jézus így válaszolt: "Rávehetnétek-e a násznépet, hogy böjtöljön, amíg velük van a vőlegény? De jönnek majd napok, amikor elvétetik tőlük a vőlegény, akkor azokban a napokban böjtölni fognak." Mondott nekik egy példázatot is: "Senki sem tép ki foltot új ruhából, hogy régi ruhára varrja, mert így az újat is eltépné; és nem is illene a régihez az új ruhából való folt. Senki sem tölt új bort régi tömlőbe, mert az új bor szétrepesztené a tömlőt, és elfolyna, sőt a tömlő is tönkremenne. Hanem az új bort új tömlőbe kell tölteni. Aki pedig óbort ivott, az nem akar újat, mert ezt mondja: Az óbor a jó."

Lk 5,33-38.

EGY KELMEDARAB

Senki sem készít foltot új ruhából, hogy régi ruhára varrja, mert így az újat is tönkretenné, és nem is illene a régihez az új ruhából való folt. (Lk 5,36)

Gyülekezetünk vezetősége elhatározta, hogy a régi oltárterítőt lecseréljük, mert elavult, és a hímzés színei megfakultak. Mivel gyermekkorom óta készítek hímzéseket, vállaltam, hogy elkészítem az új úrasztali terítőt.
Amikor elkezdtem megtervezni a munkát, eszembe jutottak Jézus fenti szavai. Lehetetlen lett volna új hímzést varrni a régi terítőre. Az azonban teljességgel lehetséges volt, hogy a régi mintát vigyem fel új fonallal új anyagra.
Hívő emberként egy immár kétezer éves mintát, az evangéliumot használjuk az életünk formálására. A fonal és az anyag a jelenhez tartozik. Az evangéliumot Isten sokkal korábban adta számunkra, de az még mindig érvényes és igaz az életünkre nézve.

Imádság: Urunk, köszönjük szeretetedet és kegyelmedet, amely mindent újjá tesz. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól... Ámen." (Mt 6,9-13)

Keresni fogom Isten igéjének igazságát, mint életem mindennapi vezérfonalát.
Oystein Brinch (Norvégia)

IMÁDKOZZUNK A KIS GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek