2018. szeptember 11. kedd

Jézus mondja: "Aki titeket befogad, az engem fogad be, és aki engem fogad be, az azt fogadja be, aki elküldött engem. Aki befogad egy prófétát azért, mert az próféta, prófétának járó jutalmat kap; aki pedig egy igaz embert fogad be azért, mert az igaz, igaz embernek járó jutalmat kap. Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát."

Mt 10,40-42.

TÚLCSORDULÓ SZERETET

Aki titeket befogad, az engem fogad be, és aki engem fogad be, az azt fogadja be, aki elküldött engem. (Mt 10,40)

A tini kávéház-szolgálat koordinátoraként minden csütörtökön rendkívüli fiatalokkal lehetek együtt. Tele vannak élettel. Túlcsordulnak a szenvedélytől, és önfeledten nevetnek, ami a felnőttek között ritka. De hétről-hétre a gőzölgő csésze cappuccino mellett elmesélik, hogy milyen szerencsétlenségek nyomják a szívüket: családon belüli erőszak, betegség, hajléktalanság, egy szeretett személy halála, depresszió. Ilyenkor mindig az én szívem is egy kicsit összetörik. Mit lehet tenni ennyi szenvedés láttán?
Bármennyire is szeretném bekötözni összetört szívüket, képtelen vagyok rá. Jézus az egyetlen, akinek van hatalma ezt megtenni. Sebzettségem ellenére Isten képes használni engem is. Lelkével ott van, amikor egy csésze friss teát vagy kávét töltök a fiataloknak, vagy bátorító szavakat mondok nekik, és Isten jelenlétének megtapasztalását ajánlom fel számukra. Arra nem vagyunk ugyan képesek, hogy a világ összes problémáját megoldjuk. Mégis, azáltal, hogy jelen vagyunk, és hajlandóak vagyunk meghallgatni másokat, Isten szeretetét át tudjuk adni a környezetünkben lévőknek.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy megoszthassuk túláradó szeretetedet mindazokkal, akikkel ma találkozunk. Ámen.

Isten szeretete képes kiáradni sebzett lelkemből is.
Megan L. Anderson (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IFJÚSÁGI SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek