2018. szeptember 14. péntek

"Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked." "Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle."
"Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."

Mt 6,5-13.

ELÉG

Jézus valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: Uram, taníts minket imádkozni! (Lk 11,1)

Ahogy a korai tanítványok, én is szerettem volna tudni, hogyan kell imádkozni. Hallgattam, ahogy mások erőlködés nélkül imádkoznak világunk helyzetéért, mások szükségleteiért, miközben én nem találom a szavakat. Bántottak azok az imádságok, melyek könyörgésnek és jajveszékelésnek tűntek a számomra. Tudtam, hogy imádkozhatnék úgy, ahogy Jézus tanította tanítványainak, de az nem tűnt elegendőnek.
Az imádság értelme nem volt rám nagy hatással mindaddig, míg el nem olvastam a különböző "Én vagyok" verseket János evangéliumában: "Én vagyok az igazi szőlőtő" (Jn 15,1), "én vagyok a juhok ajtaja" (Jn 10,7), "én vagyok az élet kenyere" (Jn 6,48). Jézus a kenyér, amit kérünk, mikor azt mondjuk: "mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma"? (Mt 6,11) Kezdtem új megvilágosításban látni a Miatyánkot.
Most, amikor kenyérért imádkozom, tudom, hogy nemcsak a fizikai éhséget elűző táplálékért imádkozom, de a Szentlélekért is, hogy táplálja lelkemet. Rendelkezésemre áll Isten mindennapi kenyere, hogy megelégítse lelkemet. Kérhetem!

Imádság: Istenünk, hálát adunk, hogy tökéletes imádságot adtál: olyat, ami minden napra teljesen elég. Ámen.

Hogyan vezeti a Szentírás az imádságaimat ma?
Jeanne Gore (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐK FELÉ VÉGZETT SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek