2018. szeptember 15. szombat

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, arra az el nem múló, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra. Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy nyilvánvalóvá legyen az utolsó időben. Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre. Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.

1Pt 1,3-9.

LÉLEKBEN MEGÚJULVA

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. (2Kor 4,16)

2016 nyarán bozóttűz tombolt Dél-Ausztráliában. Emberek haltak meg, farmok és otthonok semmisültek meg teljesen. Sokan nemcsak az otthonukat, de a megélhetésüket is elvesztették. Környezetükben az emberek összefogtak, hogy a legszükségesebb dolgokban azonnali segítséget nyújtsanak, de sokan még mindig szenvednek, és vannak, akik sohasem jönnek már teljesen helyre. A bozóttűz a földre is hatással volt. Egy árva fűszál sem maradt, és az erős szél elfújta a termőtalajt. Sok éves óriási fákból csak megsemmisült, parázsló csonkok maradtak.
Hat hónappal később azonban csodálatos változások kezdődtek. A kizsigerelt földből néhány új hajtás sarjadt. Zöld hajtás jelent meg az öreg, égett törzseken is. Az üdítő eső új életet hozott. A növekedés lassú, de az élet ígérete ott van.
Amit Isten képes megtenni a földdel és a fákkal, velünk is megteheti. Küzdelmes időszakokban, amikor úgy érezzük, Isten távol van tőlünk, és kiégettek vagyunk, őszintén beszélhetünk neki félelmeinkről. Amikor elfogadjuk Isten szeretetét és megbocsátását, lelkünk megújul.

Imádság: Urunk, hálát adunk szeretetedért és megbocsátásodért a nehézségekkel teli időszakokban. Segíts nyitottnak lennünk irántad, hogy változhassunk! Ámen.

Ahogy Isten megújítja a földet, képes megújítani a lelkemet is.
Rae Thompson (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek