2018. szeptember 16. vasárnap

Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. Megtaláltok engem - így szól az ÚR -, jóra fordítom sorsotokat, összegyűjtlek benneteket minden nép közül és minden helyről, ahová szétszórtalak - így szól az ÚR -, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek benneteket.

Jer 29,12-14.

AHOL VAGYUNK

Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. (Jer 29,13)

Az imaéletem megváltozott, amikor négy éven belül három gyermekünk született. Megtanultam imádkozni mosogatás közben vagy útban a bolt felé. Legtöbb imám egyszerűen hangzott: "Segíts!" - és Isten hűségesen meghallgatott. Még a legegyszerűbb imáink is célba érnek, mert Isten figyel ránk.
Ezt látom Susanna Wesley életében is, aki 19 gyermeket nevelt fel. Közülük az egyik, John Wesley, a Metodista Egyház alapítója, egy másik pedig Charles Wesley, a csodálatos evangelizátor és énekíró volt. A Wesley családban az élet úgy zajlott, hogy Susanna otthon tanította a gyerekeket, főzött, és minden más feladatot elvégzett. De határozottan eldöntötte, hogy az Istennel töltött időt beilleszti sűrű napirendjébe. Ugyanaz az Isten, aki az elfoglalt Susannával találkozott, minden nap velünk is találkozik, akárhol is vagyunk.
Még azok is ismerik a rohanó életet, akiknél nem szaladgálnak naponta kicsi gyerekek a házban. Nem számít, mennyire túlterhelt a napunk, Isten tudja, hol talál minket, és az imáinkban találkozik velünk. Istent érdekli, mi foglalkoztat minket, és hallani akarja, ami szívünket és elménket betölti - épp most. Minden nap eldönthetjük, hogy imádságban időt szakítunk az Istennel való találkozásra.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy meghallgatod imáinkat. Szereteteddel ölelj körül minket! Ámen.

Isten közel van, mindig biztos segítség (Zsolt 46,1).
Cintia Listenbee (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISGYERMEKES ANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek