2018. szeptember 19. szerda

"Ugye öt verebet adnak két fillérért: mégsem feledkezik meg közülük egyről sem az Isten. Nektek pedig még a hajatok szálai is mind meg vannak számlálva. Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!"

Lk 12,6-7.

EGY ÚJ BARÁT

Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy. (Ézs 43,1)

Időnként hallom a munkatársaimat szóba elegyedni a takarító személyzettel az irodaházunkban. Régen kényelmetlenül éreztem magam, sőt képtelen voltam megszólalni ilyen helyzetben, mert felsőbbrendűnek képzeltem magam, hiszen ők viszik ki a szemetet, amit én irodistaként termelek. A beszélgetés helyett inkább csak annyit mormoltam, hogy "Hogy van?" és "Köszönöm." Egyik nap az egyik takarító kezdeményezett beszélgetést. Most már minden nap rám köszön, miközben a nevemen szólít, és sokszor megmosolyogtat. Kedves, vicces, a barátaimról és a munkámról érdeklődik. Cserébe én is intek, köszönök, megkérdezem, hogy jól telik-e a napja, és elmondom, hogy remélem, következő nap is találkozunk. Ez a barátság Isten ajándéka, amit nem vártam, és nem is én kezdeményeztem.
Az új barátom kedvessége figyelmeztet, hogy merészkedjek ki a komfortzónámból, keressem a kapcsolatot a körülöttem lévő emberekkel. Az új barátommal beszélgetve eszembe jut, milyen jó, ha észrevesznek, a nevemen szólítanak, és megbecsülnek: mindez áldás Istentől és az emberektől. Amikor eszünkbe jut, hogy Isten a nevünk szerint ismer, és keresi velünk a kapcsolatot, cserébe mi is felajánlhatjuk azt az ajándékot másoknak, hogy észrevesszük és megbecsüljük őket.

Imádság: Szerető Istenünk, nyisd fel szemünket és fülünket a körülöttünk élők felé. Ámen.

Isten kit hoz elém, hogy barátkozzak vele?
Joanna Bradley (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET EDDIG LENÉZTÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek